Samir Hauser

Samir Hauser Zdroj: Nguyen Phuong Thao

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Samire, příště šňupej z Koránu!

Nekrofilně dekadentní aféra kolem výstupu kapely Vanessa v České (přesněji moravské) televizi vyvolala pozornost medií, nikdo si však nevšiml, jak je vlastně svou exhibicí pan Samir Hauser předpodělanej a opatrňoučkej. Prostě - rocker mírného pokroku v mezích zákona!

Když se někdo zviditelňuje za každou cenu, je to obvykle dost trapný. Naprostý vrchol trapnosti a ubohosti tak předvedl pan Samir Hauser v tolik diskutované show České televize. Jádrem exhibice pak byl kousek, kdy Hauser šňupal z Bible kokain - o kterém samozřejmě moderátorka tvrdila, že je to atrapa. Atrapa je ve skutečnosti pan Hauser - atrapa kontroverzního umělce. Šňupámí koksu z Bible totiž ani pro české diváky, ani pro šňupajícího Sámira není ničím, co by jim zvedlo krevní tlak.

Čechy jsou nábožensky chladné už od svatého Vojtěcha, a když bude nějaký Samir z Bible šňupat nebo na ní svačit, tak to nikoho nepohorší. Citlivější diváci si pomyslí, že Hauser je idiot, ale to také není nová myšlenka. Takže výsledek nula. Sám Hauser také těžko pro sebe považuje Bibli za něco posvátného, protože jeho otec je Arab. Takže celá velká provokace s Biblí a atrapou kokainu byla vlastně velice opatrná, při zdi a bojácná, pojednaná tak, aby panu umělci nemohla nijak uškodit. A také nikoho skutečnost šňupání zrovna z Bible nepohoršila.

Pokud by pan Hauser chtěl skutečně působit jako umělec - obrazoborec, který bez ohledu na vlastní bezpečí uráží Víru, měl vzpomenout svou krevní linii po otci a šňupat z Koránu. To by mu nejen zajistilo celosvětovou popularitu obrazoborce, ale také by se pravděpodobně stal prvním Čechem, na kterého by byla vyhlášena fatwa. A mohl - ve jménu vlastní popularity - zahynout rukou islámského teroristy za urážku Knihy, a tak získat nesmrtelnost, která ho jinak asi mine.

Na to však pan Hauser nemá koule, a tak zůstalo u impotentního urážení Bible, které možná zabolí pár moravských stařenek, ale rozhodně se nedá chápat jako útok na nějaké ultrakřesťany. V Čechách totiž žádné nemáme.

Takže Samire! Až se zase budeš chtít předvádět, zajeď si dát lajnu z Koránu do Mekky, a zaručeně budeš aspoň týden na titulech všech světových medií!