Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Podle mě Babiš s StB nespolupracoval vědomě!

Přiznávám, že za tímto článkem stojí nosorožec. Konkrétně nosorožec srstnatý, Coelodonta antiquitatis, kvůli kterému možná odhalím zásadní informaci o spolupráci, přesněji nespolupráci Andreje Babiše se Státní bezpečností.

Prohlížel jsem si největší světové starožitnictví s kamennými prehistorickými artefakty a fosiliemi. Reflex mne rozhodně neplatí špatně, ale vzhledem k tomu, že všechno utratím za Viagru, najednou jsem s hrůzou zjistil, že mi chybí 36 500 amerických dolarů. Přesně za tolik prodávali - lehce buransky nakonzervovanou, ale to se dá odstranit - lebku mého nejoblíbenějšího zvířete z doby ledové, srstnatého nosorožce.

Lebka nosorožce srstnatéhoLebka nosorožce srstnatého|Archív

Říkat si Pavlovi Šafrovi o tři čtvrtě mega odměn na nosorožčí lebku je házením hrachu na zeď, tak jsem rozmrzele surfoval dál, až jsem našel zásadní informaci:  Agent komunistické tajné služby Andrej Kulha, který v osmdesátém sedmém roce zapisoval do svazku Andreje Babiše údaje o našem novém politikovi, si najednou vzpomněl, že je ten svazek zfalšovaný a že Andrej vlastně s StB nespolupracoval. V tu chvíli mi došlo, že nosorožec může být můj. Takže tímto důvěrně sděluji Andreji Babišovi:

„Vážený pane! V osmdesátém sedmém roce jsem jako člen Socialistického svazu mládeže usiloval o získání odznaku dovednosti Mladý špiclík. Měl jsem za úkol - kvůli mému vztahu k fosiliím - špehovat Vás kvůli fosfátům, ve kterých se fosilie nacházejí. Mým úkolem bylo zjistit, zda do ČSSR nedodáváte ideově závadné fosilie. Sledoval jsem Vás plné dva roky, a na vlastní oči jsem Vás opakovaně viděl, jak s StB nespolupracujete. A rozhodně ne vědomě.

Máte-li zájem, abych Vám toto svědectví dodal písemně a s notážsky ověřeným vlastnoručním podpisem, není problém! Prostudujte bližší podmínky dohody na serveru Paleodirect.com a zavolejte mi na číslo uvedené v tiráži Reflexu. Určitě se dohodneme.“

A tak doufám, že do mé sbírky fosilií brzy přibyde muzeální kousek. Jen mne trochu mrzí, že nevím, co si koupí pan Kulha.