Sobotka Hašek

Sobotka Hašek Zdroj: ČTK

Český týden: neexistující schůzka, která přepsala výsledky voleb

V sobotu po zveřejnění výsledků voleb se na Hradě s prezidentem sešla skupina socialistů, vedená Michalem Haškem. Tato schůzka chvíli neexistovala, nikdo ji nesvolal a nic se na ní neprobíralo. Přesto překreslila levou část mapy politické moci v Česku.

Sobota: ČSSD utrpěla vítězství ve volbách. Parta „haškovců“ se následně vydala na Hrad za prezidentem.

Schůzka neexistuje.

Neděle: Prezident Miloš Zeman v poledne v televizi řekl, že se bude řídit doporučením předsednictva ČSSD. Předsednictvo socdem. následně odvolává svého předsedu z vyjednávání o vládě. Sobotka se vzpírá. Česká pozice informuje o sobotní schůzce na Hradě. Hašek ji popírá.

Schůzka chvílemi existuje.

Pondělí: Sobotka oznamuje vlastní separátní jednání o vládě. Lídři socdem. si přestávají brát servítky, válku vedou zcela otevřeně. Sobotkovci svolávají demonstraci. Haškovci až na hejtmana Milana Chovance schůzku popírají.

Schůzka existuje částečně. Místo původního záměru svrhnout šéfa ČSSD teď Sobotkovi schůzka začíná dávat naději, jak se z volebního výsledku vyvinit.

Úterý: Haškovec Tejc se stane předsedou poslaneckého klubu až napodruhé. Z Haškova vyjednávacího týmu všichni rezignují. Hašek vystupuje v pořadu Interview Daniely Drtinové, kde schůzku jedenáctkrát zapře, je to prý fáma.

Schůzka opět neexistuje.

Středa: Chovanec vystupuje se Sobotkou na tiskové konferenci. Chovanec potvrzuje schůzku. Lhář jsem buď já, nebo pan Hašek, říká. Hašek a spol. následně schůzku přiznávají.

Schůzka definitivně existuje a stává se největším vítězstvím Bohuslava Sobotky. Relativní neúspěch ve volbách je díky tomu zapomenut.

Čtvrtek: Lhát se nemá, omlouvám se, říká Hašek.

Schůzka pokračuje ve své existenci. Nic lepšího než tato schůzka se Sobotkovi stát nemohlo, výsledky voleb zapomenuty, Hašek podporuje Sobotku, morálního vítěze voleb.

Sledujte Miroslava Cvrčka na Twitteru