Okamura

Okamura Zdroj: Václav Teichmann

MAREK STONIŠ: Úsvit píše: Chovej se slušně, ty hajzle!

Napsal jsem glosu o Tomio Okamurovi. Jeho nápady na provozování přímé demokracie mi přišly tak bizarní a hloupé, že jsem učinil to, co obvykle nedělám – vypůjčil jsem si do titulku článku výstižnou zkomoleninu Okamurova jména z nedávné obálky Reflexu a svůj text nazval „Pitomio Okamura: Dva se perou, já se směju.“

Tři dny od zveřejnění glosy se nedělo nic. Vtom mi do mailu začal přistávat jeden sprostý mail za druhým – od příznivců Tomio Okamury. Těm slušnějším (ti psali, že jsem prase) jsem odepsal a ptal se, proč se zapojují do zjevně řízené kampaně, kterak mi zahltit mail. „To je náhoda, nikým nejsem řízen(a)! “, odepisovali. Tak mi nezbylo nic jiného, než mazat a mazat a čekat, až stoka vyschne a já budu mít od Úsvitu pokoj.

Některé zvláště výživné maily jsem si ovšem schoval, abych s jejich obsahem mohl seznámit i naše čtenáře. Třeba je napadlo poté, co Okamura nominoval coby plzeňského lídra své kandidátky Víta Bártu, Úsvit volit:

• Mrdko prodejná, měl by ses ohlížet, až někam půjdeš! (autor: Q23@email.cz)

• Ty jedna vyjebaná kurvo! Kolik ti ty zkurvený strany (ČSSD, ODS, TOP 09) dávají za takový neskutečný sračky, co píšeš o hnutí úsvit? Jediná strana, co zde v ČR chce něco změnit a ty ji pro pár podělaných peněz shazuješ jak Jidáš posranej! VZPAMATUJTE SE UŽ KURVA! A DĚLEJTE ASPOŇ NĚCO PRO TOTO....... chci říct Zemi Českou. (polozelene@seznam.cz)

• Přestaň urážet Okamuru, ty chudáčku! (suran@seznam.cz)

• Co ty jsi za čuráka? Psát takové články! (zahrla2@centrum.cz)

• Četl jsem v Reflexu Váš článek a fláklo mě do xichtu, jak ošklivě jste zkomolil jméno Tomia Okamury. Je to vážně hnus, s jakou radostí kydáte hnůj. Snad Vám aspoň gauneři z ODS dobře zaplatili. Je mi opravdu líto jaký bulvár se z Vás stal. (Jan Lenc)

• Jste totální kokoti. Hezký den.

• Jste sprostí. Reflex už není Reflex. Jak můžete psát něco takového. Přestaňte brát úplatky, sprosťáčci! (komon.ka@seznam.cz)

• Doufám, že jsi hrdý na to, co píšeš o druhých, ty chytráku. Co jsi dokázal ty?????????????????????? Léčíš si jen mindráky, protože tě stará doma drtí!!!!!!!!!!!!

• Ubožáku! (peca77@seznam.cz)

• Chovej se slušně, ty hajzle! (jah1@centrum.cz)

Podobných psychologických analýz mé povahy, profesního a soukromého života jsem dostal dalších několik desítek. Až mi napsala dáma, kterou jsem slíbil nejmenovat. Šlo o zjevnou zklamanou příznivkyni pana Okamury:

Máte ve všem pravdu. Když jsem s ním jednou nesouhlasila, mediálně mě na základě lživých informací pomluvil a zurážel. Vyzval na svém Facebooku své příznivce, aby Vám napsali maily.

To mě zaujalo. Našel jsem si facebookový profil pana senátora a přečetl jsem si:

Je vidět, že se blíží volby, takže zmanipulovaná média již začala opět špinavou štvavou kampaň proti mojí osobě a v čele peletonu je jako vždy Reflex - kolik mu platí přes spřízněné firmy lidé z ODS, TOP09 a ČSSD za tyhle články? No, ani se jim nedivím, to, že prosazuji zákon o referendu, přímou volbu a odvolatelnost politiků a uzákonění hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců a exekutivy, jim všem musí opravdu vadit a bojí se toho, aby se naše hnutí Úsvit nedostalo do Parlamentu.

Tento článek napsal zástupce šéfredaktora Marek Stoniš, jeho mail je marek.stonis@reflex.cz, takže mu můžete přímo napsat svůj názor můžete napsat přímo i šéfredaktorovi Reflexu Pavlu Šafrovi.“

Pane Okamuro, děkuji za Vaši iniciativu. Lepší obrázek o příznivcích Úsvitu přímé demokracie a plastickou představu, jak by vypadala vláda, jsem si nemohl udělat.