Věci veřejné, Radek John, Kateřina Klasnová, Karolína Peake

Věci veřejné, Radek John, Kateřina Klasnová, Karolína Peake Zdroj: Tomáš Tesař

propaganda
propaganda
2
Fotogalerie

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Věci veřejné vyhlašují rasovou válku

Naše policie sice umí dělat bububu na Janu Nagyovou, otevřené rasistické štvaní z úst příslušníka nejvyšší politické reprezentace však muže zákona nechává chladným. Poslanec obálkostrany Věci Veřejné Otto Chaloupka vyhrožuje Romům rasovou válkou, a Šlachta s Ištvánem k tomu mlčí!

Zažil jsem kdysi dobu soudruha Sládka, komunistického cenzora, který počátkem devadesátých let založil otevřeně rasistické a fašizující seskupení Republikánská strana. V těch letech se hledalo, co se vlastně smí, kde jsou hranice svobody slova a kde začíná trestný čin hanobené národa, rasy a přesvědčení. Sládek si vydělal peníze a zmizel spolu se svými polonacíčky z politiky.

Uplynulo dvacet let, a já najednou na Facebooku myslel, že se vrátil čas. Otevřené vyzývání k násilí proti Romům, otevřené výhružky fyzickou likvidací. A autorem není nějaký poloblb z Národního odporu, ale poslanec za Věci Veřejné Otto Chaloupka. Komentuje násilí v Duchcově takovým způsobem, že se mi zvedá kufr. Vinu za násilí několika Romů podle Chaloupky nese celé romské etnikum. Nevěříte? Cituji nejprve z jednoho webu identity Otta Chaloupka - jako pracoviště uváděna Kancelář poslanecké sněmovny:

„Vazeny cikane vajdo Frantisku Tomasi. Nespolehejte na to, ze jste statem chraneni a ze je vam vse dovoleno. Lide neciti ochranu od statu a je jen otazkou casu, kdy vemou svou ochranu do svych rukou. A potom, pane Tomasi, bude zle.“

propagandapropaganda|facebook.com 

Příspěvek je sdílen na jiný FB profil na jméno Otto Chaloupka, Kancelář Poslanecké sněmovny, a hned pod ním najdeme - psáno pod identitou „toho druhého“ Otto Chaloupky:

„Vrchol drzosti a arogance cikanskeho vudce. Ale jen tak dal, holoubkove, jeste trochu tlacte a ono to nekde rupne. Lidi jsou uz na hrane, tak potlacte a zacne divocina. Uz slysim ten rev. Bude jedno, jak rychle umite utikat.“  V diskusi pod postem pak najdeme výlevy nějakých sympatizantů, zřejmě voličů Věcí Veřejných. Cituji: Jan Kysucký: „POSTŘÍLET,KURVY ČERNÉ!“  Prostě - na páně poslancově Facebookovské zdi se odehrává otevřená rasistická propaganda.

propagandapropaganda|facebook.com 

Jak v minulých dnech ukázala policie, umí zalovit i v patrech nejvyšší politiky. Bohužel jen v momentě, když jde o poťapanou paní Nagyovou. Otevřené rasistické propagandy pana Chaloupky si ani pan policista Šlachta, ani pan státní zástupce Ištván nevšimli. Politický kšeft je podle nich korupcí a trestným činem, otevřené rasistické výlevy Otty Chaloupky zřejmě ne. Což se mi opravdu nezdá. Vyhrožovat někomu násilím kvůli jeho národnosti je zločin.

A tak mi nezbývá než se domnívat, že pánové Ištván a Šlachta v návalu boje s paní Nagyovou o rasistických výlevech pana Chaloupky nevědí. Proto prosím všechny, které rasismus v Poslanecké sněmovně vadí stejně jako mě, aby o něm pány Ištvána a Šlachtu informovali. Stáhněte zde obrázek dokumentující Chaloupkův rasistický výlev, a pošlete ho mailem oběma pánům s krátkým komentářem, proč vám podobné výlevy u voleného zástupce vadí. Kontakt na pana Šlachtu z ÚOOZ najdete zde

na pana státního zástupce Ištvána z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci - pobočka Ostrava pak zde.

Pokud nás tam napíše dostatečný počet lidí, možná si represní aparát všimne, že se nám z Parlamentu začal ozývat hlas uskřípnutého nenávistného rasisty vyhrožujícího násilím celému etniku. A takový má sedět jinde než v Parlamentu.