Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: profimedia.cz

Opilý Miroslav Kalousek poskytl rozhovor Radiožurnálu. Není to příjemný poslech a už to ani není legrace

Politici notně posilnění alkoholem jsou v naší zemi jednou z mála jistot, na které se můžeme spolehnout. Bohužel.

Miloš Zeman a jeho viróza, to je vyjádření, které se za poslední týdny stalo takřka floskulí, a kdo si nedělá legraci z opileckých eskapád našeho prezidenta, je těžce out. Zeman může nyní poděkovat ministru financí Miroslavu Kalouskovi za to, že ho zachránil a na výsluní alkoholické popularity jej na chvilku vystřídá.

Kalousek dnes poskytoval telefonický rozhovor Radiožurnálu o možnosti finanční kompenzace lidem postiženým povodněmi. Předtím si zřejmě v duchu hesla Život je fajn, ale člověk musí být stále trochu opilý, dal něco na kuráž. Redaktorka Českého rozhlasu z něj tak marně tři minuty páčila, jak je to vlastně s tou daňovou pomocí zaplaveným lidem. Ministr financí, sám těžce zaplavený alkoholem, blábolil, a měl problém udržet myšlenku, a tak by se k celé situaci patrně lépe vyjádřil i Tomio Okamura. Posuďte sami.

Lidé postižení povodněmi se tak nedozvěděli, jestli od státu dostanou peníze, ministr se ke svému výstupu zatím nijak nevyjádřil, zřejmě vyspává kocovinu. Pokud se zítra k excesu vyjádří, bude to zřejmě vágní výmluva na únavu. Upřímně se přiznat k tomu, že udělal chybu, to se v české politice narozdíl od táců s panáky nenosí.

Na sociálních sítích jistě během pár hodin vznikne nesčíslně vtípků na téma viróza, Zeman, Kalousek, alkohol a povodně, smutnější na tom je, že to bude zhruba všechno, co se kolem celé věci stane. Protože, jak nám politici sami často demonstrují, chlastat tak, že kvůli tomu člověk není schopen důstojně vykonávat svoji práci, je u nás vlastně už tak nějak normální. Zasmějeme se, napíšeme status na Facebook a pojedeme dál.