Ptyč - duchovní centrum

Ptyč - duchovní centrum Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Má odstupné manželkám po rozvodu smysl? Pavle Tykači, bolí to?

Před několika lety jsme psali o dvou léčitelkách ze sdružení Avenna, které za peníze Pavla Tykače duchovně rozvíjely jeho bývalou manželku. Ty peníze jí manžel nechal po rozvodu jako kapesné. Fakt by mě zajímalo, jak se Pavel Tykač cítí, když teď celá republika vidí, co za ty jeho prachy vzniklo.

 

Léčitelky z Avenny spolu s paní exTykačovou nejprve zbudovaly duchovní školu ve Vršovicích, a pak začaly duší společnou a rukou nerozdílnou budovat velké duchovní centrum v obci Ptyč. To není legrace, ta ves se tak skutečně jmenuje. Peněz bylo dost, pan Tykač byl mimořádně velkorysý a nechal exmanželce sto mega.

 

Nyní se holky rozhádaly, paní exTykačová obě léčitelky z Ptyče vyhodila, a server idnes.cz vyslal do oné odlehlé lokality stranou civilizace fotoreportéra obhlédnout, co tam za ty prachy holky vybudovaly. Zjistil otřesné věci, pozorně si je prohlédněte tady, já tam kvůli tomu fakt nepojedu:

 

Nijak mne to nepřekvapuje. Mé tři články o Avenně končily tím, že to nemůže dobře dopadnout. Když tu betonovou hrůzu za Tykačovy peníze vidím, napadá mě však: Je opravdu v pořádku, že (alespoň některé) ženy dostávají po rozvodu prachy od manžela? Nebylo by - když už se velkorysý manžel rozhodne bývalku zasponzorovat - lepší, kdyby se ty peníze složily na obvodním úřadě na účet a dáma by s nima směla disponovat jen pod dozorem úředníků?

 

Rozhodně porozvodové odstupné Pavla Tykače skončilo tak strašlivě, že by se problematikou finančního dozoru nad rozvedenými paničkami miliardářů mělo zabývat Ministerstvo práce a sociálních věcí a připravit změnu příslušné legislativy.