ČSSD

ČSSD Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia.cz

PETR KOLÁŘ: Kdo je hodný a kdo zlý policajt v ČSSD

V ČSSD pokračuje hra na hodného a zlého policajta. Naposledy se do ní zapojil obhájce postu prvního místopředsedy Michal Hašek, jenž – na rozdíl od favorita předsednické volby Bohuslava Sobotky – cení zuby na komunisty. Hašek prohlásil, že nechce „do vlády s KSČM a jejími estébáky“, varováním jim prý mají být oranžovo-rudé krajské koalice.

 

Obvykle dobře informovaní socialisté upozorňují, že jde pouze o folklór, tentokrát jsou prý Sobotka s Haškem na rozdělení moci opravdu domluvení. Hraje se spíš o jim nakloněné adepty na místopředsedy. Typu zda Lubomír Zaorálek (sobotkovec), i Zdeněk Škromach (haškovec). Ani to prý však není tak vážné. Dle dohod mají z vedení vypadnout dva kusy z každého stáda. Ze Sobotkovy strany Jiří Dienstbier, na straně haškovců Marie Benešová. Pro všechny případy ale Sobotka dostal kuloární varování: kdyby si na Haška přece jen zkusil a z vedení ho zákulisními tahy vyštípal, mohl by taky jihomoravský hejtman sbalit své lidi a přesunout se k zemanovcům do čela SPOZ. A to si Sobotka určitě nelajsne.

 

Honza Fischer se ještě stále schovává a nelze se mu divit. Na vytoužený diplomatický post ho odmítá dosadit protikandidát a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. A když už se objeví zpráva, že Honzovy několikamiliónové dluhy za neúspěšnou kampaň někdo pomůže umořit, objeví se záhy i B celé věci. Asi jako když MF Dnes nejprve popisovala, jak s dluhy pomůže Honzův známý a pražský developer Tamir Winterstein, aby posléze oba upřesnili, že se tak stane formou analýz a konzultací. „Takže Tamire, co s těmi mými dluhy? Od Chrenka to zjevně nedostaneme, řekl, že jsem byl špatný kůň, asi jsem málo řehtal. – Honzo, analyzuji to velice důkladně. Po­dle mě jsi v řiti! – Tak díky, také jsem si všiml. No nic, tak já jdu o dům dál …“ Příběh černý jako krtci.

 

Krátce před odchodem Václava Klause z Hradu vytvořil kdosi na Facebooku výstižnou ikonku. „Uživateli Václav Klaus se líbí Václav Klaus. Toto se líbí uživateli Václav Klaus.“ Tak na viděnou v Europarlamentu, pane exprezidente!

 

Nemohl by, prosím, někdo propašovat do vysílání České televize zmínku, že jsem kriploidní čurák? Za těch dvě stě tisíc, které vysoudil Milan Knížák na Davidu Černém a ČT, by klidně mohl ještě několik peprných urážek přidat. Předem děkuji za příspěvek na dovolenou!