dům

dům Zdroj: profimedia.cz

MIROSLAV CVRČEK: Návod na vedlejší příjem: pronajměte sousedův zabavený dům

Matka samoživitelka, Nathalie Heilová projevila velkou vynalézavost a přizpůsobivost v době, kdy jsou napříč Amerikou tisíce domů zabaveny bankami. Jeden takový ve svém sousedství pronajala, a získala tak dodatečný příjem 1500 dolarů (28 300 Kč) měsíčně.

 

Doba, kdy spousty lidí nejsou kvůli předchozímu naprostému přestřelení cen nemovitostí schopny splácet hypotéku, k tomu přímo vybízí. Trvale neobsazené domy, na které nikdo nemá, provokují k využití a získání vedlejšího příjmu.

 

Heilová z floridského Palm Beach do toho šla. Dům sousedů nabídla na internetu a od loňského června měla příjem 1500 dolarů měsíčně, celkem prý získala 13 000 dolarů (245 000 Kč). Když se na to přišlo, Heilová se pokoušela odvolat na zákon, který na Floridě umožňuje získat vlastnictví domu, pokud jej obýváte sedm let, staráte se o něj a platíte daně. Neúspěšně.

 

Nathalie skončila ve vězení, odkud se dostala na kauci 6000 dolarů. Předcházela tomu návštěva nových vlastníků, kteří však v domě nebyli dlouhou dobu. Na konci letošního ledna se tu však ke svému překvapení potkali s nájemníky, což oznámili policii.