Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: facebook.com

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
15
Fotogalerie

MARKÉTA LUKÁŠKOVÁ: Kmotr, papež a Saša Hemala. Miloš Zeman má oficiální portrét a internetoví uživatelé ho zesměšňují

Miloš Zeman se nechal v nové roli prezidenta poprvé oficiálně vyfotit. Na jeho portrét se internetoví uživatelé třásli. Své grafické programy žhavili dlouho dopředu a výsledky stojí za to.

 

Ačkoliv Miloš Zeman vyhrál prezidentské volby a teoreticky by tedy po území ČR mělo chodit více těch, kteří se těší, až usedne na Hradě, v optice uživatele internetu a závisláka na Facebooku se to jeví naprosto opačně. "Internetoví lidi" totiž jasně fandili a fandí knížeti, takže ať udělá démon z Vysočiny cokoliv, vrátí se mu to jako bumerang formou nepřeberného množství fotomontáží, vtípků a glos na téma "je starý, je to komunista, chlastá a spadl ze schodů." Takže když Herbert Slavík vyfotil Zemana na oficiální prezidentský portrét, začaly žně. 

 

Ano, Photoshop si při úpravě té fotografie jistě užil mnoho, sepjetí Milošových rukou je provokativní a jeho výraz je něco přesně mezi "Jsem hodný strýček z Vysočiny" a "Pěkně jste si to pohnojili, dobře vám tak." Ale když člověk odhlédne od všech negativních konotací, které se k budoucímu prezidentovi vážou, musí uznat, že na fotografii působi charismatičtěji, než ve skutečnosti, a vypadá, že je v kondici a střízlivý.

 

 

Internetoví uživatelé ze Zemana během pár hodin stihli vytvořit Alexandra Hemalu, papeže, Kmotra nebo mu přimontovali za záda Miroslava Šloufa. Na jejich výtvory se můžete podívat v galerii. Snad bude navzdory tomu oficiální Zemanův portrét na zdech školních učeben úspěšnější, než portrét jeho předchůdce. Vysvětlovat prvňáčkům, že i ten další prezident si zaslouží viset úplně jinde, za to aby si učitelé opět řekli o zvýšení platů.