Kate Zemanova

Kate Zemanova Zdroj: profimedia.cz

MARKÉTA LUKÁŠKOVÁ: Zemanova dcera má vlastní ochranku. Hurá, konečně máme svoji princeznu Kate!

Vzhledem k tomu, že celá kampaň Miloše Zemana a argumentace v předbolebních diskuzích jely ve stylu nevadí, že tak trochu kecám, hlavně že to navenek vypadá dobře a zajímavě a někdo se na to chytí,  není divu, že ve stejném stylu probíhá také jeho osobní prezentace.

Mám teď na mysli jeho rodinu. Nenápadnou, o pozornost nestojící manželku Ivanu elegantně nahradila před televizními kamerami mladá a hezká dcera Kateřina, s jejíž pomocí se snažil oslovit i ty voliče, kteří nepamatují druhou světovou válku. Velmi důvtipný tah vyšel - Kate, jak si sama říká, stála po jeho boku vytrvaleji a věrněji než Jiřinka Bohdalová a Míra Šlouf, a jak volba dopadla víme všichni.

 

Mladá studentka se podle očekávání stala objektem zájmu novinářů - co si budeme vykládat, partička okolo Miloše neboli sněm upocených druhých brad přiškrcených v kravatách, co pamatují vznik JZD Slušovice, není zrovna materiál na foto dvoustranu k volebnímu speciálu. Z Kateřiny je po zvolení Zemana nová celebrita, mladí hokejisté a Leoš Mareš už si na ni brousí zuby a v rámci standardních celebrity races zahřívají místečka ve svých Ferrari a Lambech. A aby to bylo jó jako v americkém filmu, „první slečna“ zřejmě dostane i vlastní ochranku. Paradoxní je, že funkci první dámy přitom podle vlastních slov plnit nebude a přenechá ji matce Ivaně.

 

Miloš Zeman by přitom určitě měl po svém boku raději mladší populárnější tvář než ženu, která o to vlastně moc nestojí - není ale důvod, aby Ivanu Zemanovou „přeskočil.“ Nadšený z Kate by nebyl známý estét Guth Jarkovský, ten kdysi napsal: „při oficielních přijímáních diplomatických není místným, aby byla přítomna dcera presidenta“. A radost by neměli ani šéfredaktoři bulváru a časopisů pro puberťáky, protože zařadit zaskakující první dámu do rubriky Oblíbené sexuální hračky celebrit by možná bylo i na ně příliš velké sousto.

 

Kate tedy zřejmě po Milošově boku při přijímání státních návštěv stát nebude, ale na Hradě se rozhodně neztratí. Se stádem bodyguardů za zadkem si může během pár měsíců vybudovat statut „princezny“. My Češi se sice tváříme jako zarytí odpůrci monarchie, ale když jsme si volili prezidenta, podvědomě to pro nás byla volba panovníka. Na Hradě nakonec usedne jeho jitrnicovější verze, my ale můžeme alespoň obdivně vzhlížet k jeho dceři. Když jsme koukali na přenos ze svatby vévodkyně Kate a prince Williama, také jsme si tajně přáli mít svoji Kate - dívku z lidu, která to dotáhla až na Hrad. A konečně ji máme, hurá!