Vůdce Jiří X. Doležal

Vůdce Jiří X. Doležal Zdroj: Jan Ignác Říha

MARKÉTA LUKÁŠKOVÁ: Akce Narciska pro Klause: Jiří X.Doležal je ještě větší narcis, než Václav Klaus

Ve světle událostí posledních týdnů zbylo málo pozitivního, co by veřejnost mohla a chtěla říct o Václavu Klausovi. Prezident je nyní v pozici toho, co zavinil i to globální oteplování, jehož existenci vyvrací.

 

Jednu věc mu ale musí přiznat k dobru i jeho největší odpůrce – Václav Klaus rozhodně není populista. Jediný, komu se snažil svými názory a postoji zalíbit, byl vždycky jen on sám.

 

Proto je velice jednoduché a laciné, když se kdokoliv snaží jakkoliv Klause shodit a udělat si z něj legraci, protože za ním poběží dav. A přesně toho se dopustil můj kolega Jiří X.Doležal. Akcí Narciska pro Klause definitivně potvrdil, že image nezávislého novináře vzbuřujícího se proti konvencím a nehledícího na mínění okolí, je fakt jen taková cool skořápka pro ty, co ho čtou a chtějí se cítit alternativně.

 

Doležal udělal pro zvýšení své upadající popularity vyhořelého novináře tu nejstrašnější věc. Pobídl dav, ať ho následuje v akci Narciska pro Klause. Přinesme si na náměstí Jana Palacha narcisku a rozlučme se s Klausem. V čele průvodu bude stát JXD jako hlavní organizátor akce. Lid k němu bude zbožně vzhlížet. To je on, ten nonkonformní hrdina a buřič.

 

Ve skutečnosti je to ale jen člověk, co si potřebuje dokázat, že je pořád stejně boží, jako před lety a obdivné ohlasy členů shromáždění mu toto potěšení poskytnou. Je vlastně takové typicky české, že akci Narciska pro Klause organizuje člověk, který je ještě větším narcisem než sám náš pan prezident.