Úvodník

Úvodník Zdroj: Profimedia.cz

Evropská socialistická unie: problém zmizí, když ho zakážeme

Člověku se tak nějak dobře usíná, když ví, že jeho osud spočívá v dobrých rukou. O naše životy se stará Evropská socialistická unie, takže se nemusíme o nic snažit. Stačí počkat, až „se to vyřeší“ v Bruselu.

 

Pokud jste schopná žena a mrzí vás, že máte menší plat než muži a máte těžší cestu do vedoucí pozice, vyčkejte. Vyberte si dovolenou, zajeďte si na výlet, občas vyřiďte nějaký ten mail. Brzy začnou platit kvóty pro čtyřicetiprocentní zastoupení žen a do vedení firmy budete automaticky dosazena.

 

Pokud jste mladý člověk, poctivě jste studoval, jste ambiciózní a nemůžete sehnat práci, o nic se nesnažte. Doporučuju odjet na jih Evropy, kde společně s mladými nezaměstnanými Španěly, Italy a Řeky pořádejte mejdany. Problém masívní nezaměstnanosti mladých lidí už v Bruselu vyřešili: nezaměstnanost bude zakázána.

 

Brzy vstoupí v platnost zákon, podle něhož vláda bude muset lidem do 25 let zaměstnání zaručit. Jmenuje se to „Záruky pro mladé“. Pokud jste vědec a jste na mrtvici z toho, že stát dává málo peněz na výzkum, neřešte to. Udělejte si hezké Vánoce. V Bruselu už pracují na systému dotací pro vědu.

 

Pokud jste Pražák a sháníte marně dotaci, vzdejte to. Praha je jeden z nejbohatších regionů v Evropě a žádnou dotaci dostat nemůže. Řeší se to tak, že hotely, zábavní centra, vědecká pracoviště a nákupní centra se stavějí přímo u hranic města. Vznikne tak alternativní Praha, která bude hned vedle Prahy.

 

Vím, že máte i jiné starosti. Prosím, vydržte, na všechny se dostane. Vaši žádost urychlíte, když se obrátíte do Bruselu.

 

Pokud jste důchodce a myslíte, že byste měli mít víc peněz, navrhněte iniciativu „Záruky pro seniory“. Argumentaci, že na to stát nemá peníze, je třeba odmítnout, a naopak přijmout zákon o minimálním důchodu.
Pokud máte auto a irituje vás, že je každý druhý den vykradené, navrhněte zákaz kriminality. Pokud to nebude fungovat, podpořte program „Záruky pro automobilisty“, který zavede právo na neporušený vůz pro všechny.

 

Vím, že pokud učíte ve škole, zažíváte ve třídě peklo. Řeší se to zákazem žáků, případně zákonem o povinnosti rodičů dodávat pouze vychované děti.
Pokud léčíte lidi, nepochybně cítíte, že iniciativa „Děkujeme, odcházíme“ byla zbrklost. Platy je žádoucí zaručit zákonem.

 

Pokud se vám tento úvodník nelíbil, doufám, že víte, co máte dělat.