Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: Profimedia.cz

20 důvodů, proč by měl být Jágr prezidentem

Tak jsem si prošel už po kolikáté všechny kandidáty na prezidenta, ale řeknu vám, vzorový hrdina mezi těmi, kteří se ucházejí o volbu, není.

Zase to dopadne jako obvykle, budeme volit nejlepšího z nejhorších, a už vůbec nebude moci být nějaká řeč o tom, že by to nakonec byl prezident, za nímž by stál celý národ. Takže se na něj bude spíš nadávat, ať už se jím stane někdo z bývalých komoušů (Zeman, Fischer), kníže (Schwarzenberg), který v naší demokracii knížetem být ani nemůže, nebo – nedej bože – avatar (jak kdosi vtipně přejmenoval Franze) či moravský Japonec (Okamura). No, nic moc, jak se říká, čímž nechci říct, že by současný prezident byl něco vyloženě extrovního: od toho atentátu se navíc pořád tváří tak nějak kysele, jako by utrpěl nějakou podstatně hlubší ránu, než mohla způsobit samotná kuličkovka.

Jsem však přesvědčen, že jeden kandidát, za nímž by Češi, muži i ženy, svorně šli, existuje: Jaromír Jágr alias Jágr 68. Podpisy na kandidátní listině by nemusel švindlovat, ale dal by je snadno dohromady. A kdyby došlo k lidovému hlasování, tak by s velkou pravděpodobností na body vyhrál. Je nejméně dvacet důvodů, které mě v tomu utvrzují:

  1. Je vlastenec v nejlepším slova smyslu
  2. Je statečný
  3. Ví, jak vyhrávat
  4. Z prohry se umí poučit
  5. Respektuje soupeře
  6. Inspiruje a dává příklad
  7. Vysílá pozitivní energii
  8. Má dobré vztahy s Amerikou
  9. Má dobré vztahy s Ruskem
  10. Má smysl pro humor
  11. Je bohatý
  12. Dokáže se rozdělit
  13. Na Facebooku má 150 000 přátel
  14. Vypadá dobře
  15. Není promiskuitní
  16. Ctí otce a matku svou
  17. Věří, ale svou víru nikomu nevnucuje
  18. Je v dobré fyzické kondici
  19. Pořád se chce zlepšovat
  20. Je to Čech


Pokud vás napadnou další důvody, které by potvrdily, že Jaromír Jágr patří na Hrad, budu rád, když se s nimi podělíte. Á propos, myslíte si, že by jakýkoliv ze současných kandidátů mohl – alespoň částečně – s tímhle  dvacetibodovým výčtem soupeřit? Klidně odpovím za vás: nemohl.