Daniel Landa

Daniel Landa Zdroj: profimedia.cz

Daniel Landa je velká osobnost, protože má vlastní názor! říká Lucie Bílá

V naší společnosti, kde se všichni snaží co nejvíce splynout s davem, nevyčuhovat a pokud možno nebýt slyšet, je každý uřvaný chuligán vzýván do nebes, protože má názor a nebojí se ho říct.

Je to rebel a konečně řekl to, co si všichni celou dobu jenom myslí. Prolomil ledy, tabu, mlčení, hradby a vyjádřil se proti tomu hnusnému systému, co tu okolo nás panuje. A vůbec nevadí, že u toho má na bundě 44, a shodou naprostých náhod ve fontu, který připomíná SS.

 

„Nedávno jsem četla poslední rozhovor s bývalým prezidentem Václavem Havlem. Říkal v něm, že politik musí mít názor. Daniel Landa politik není, ale je velká osobnost, která má vliv. Jsem přesvědčena o tom, že ví, co říká. Já mu to věřím. Působí sice jako zabiják, ale já ho znám velmi dobře a vím, že je to hodný a laskavý člověk,“ řekla Lucie Bílá v rozhovoru pro Novinky.cz. Dokonale tak v pár větách shrnula veškerou hloupost a omezenost lidí, kteří se názorově kloní ke kouzleníku Žitovi.

 

 

Hodíme na začátek něco o Havlovi, aby to vyznělo důvěryhodně a mírotvorně, pak se nelogickou kličkou (politik má mít názor, Landa není politik, ale názor přesto má), dostaneme k tomu, že je velká osobnost. Velká osobnost, klišé a hnusná floskule kryjící fakt, že se o něm nedá říct nic konkrétnějšího. Daniel Landa je velká osobnost, setkání s ním je velký zážitek, ve svých písních nastavuje zrcadlo společnosti. Blablabla.

 

Jedeme dál, Lucie Bílá mu věří. To je důležité sdělení, protože Lucie je tribunka lidu, kazatelka morálky a automat na prázdné a blbé líbivé fráze o lásce a teple člověčiny, takže co ona řekne, je pravda. Lucie Bílá věří Danielu Landovi, a to už něco znamená, protože má spousty Slavíků a brečí, když vidí štěňátko. A důležitý dodatek: přes svůj děsivý vzhled je Landa hodný a laskavý člověk. Lucie Bílá to musí vědět moc dobře, dřív se s kouzelníkem bavili jinak.

 

Bílá a Landa hajlujouBílá a Landa hajlujou|časopis Aha

 

Věřím tomu, že Hitler nebo Stalin byli také doma takoví fajn chlápci, co si vypili kafíčko a pomohli sousedce s nákupem. Lucie Bílá tak přispěla k tomu, že si dalších pár stovek lidí řekne, no jasně, on to s náma ten Žito myslí dobře, že blábolil něco o králích a vyhrožoval lidem fyzickým násilím pomineme, důležitý je, že se mu nelíbí, když se volí komunisti! A dají lajk facebookové stránce Žito 44, která je plná fotek roztomilých chlapíků s vyholenými hlavami. Protože když už u nás někdo projeví názor, vezme to rovnou do extrému, ať už vpravo nebo vlevo.

 

 

A pro všechny, co by mi chtěli vyhrožovat, že mě zmlátí – ještě pořád žiju ve svobodné demokratické zemi a můžu vyjádřit svůj názor stejně veřejně, jako to dělá každý držitel Slavíka.