Úvodník

Úvodník Zdroj: Profimedia.cz

ODS nám vzkazuje: Trhněte si nohou

Jsi náš příznivec? Tak tady máš pár facek, vzkázala mně ze svého kongresu ODS.

Pravicově naladěný člověk nejspíš uvažuje takto: Jak budu žít? Jak uživím rodinu? Co bude s mým podnikáním? Co bude s mými dětmi? Co můžu a co už nesmím?

 

Na to ODS odpovídá: Nečas, Kuba, Pospíšil, Němcová, Chalupa. Bravo! Tomu říkám nová vlna!

 

Jestli potřebujete vědět, kam se bude země ubírat a jak to ovlivní můj život, buďte v klidu. Hlavní pravicová strana se tím nezabývala, protože jí nezbyl čas.

 

Asi by bylo fajn, kdyby nějaký charismatický šéf vystoupil a razantně řekl, jak si to představuje. Místo toho Petr Nečas s výrazem postřelené laně popsal, co všechno udělal špatně, a legračně při tom máchal zaťatou pětí (asi mu to někdo poradil). Úspěšný starosta Jaroslav Kubera z Teplic zaujal vynikajícím projevem, ale dál se nestalo nic a on zase odjel do Teplic.

 

Až budete přemýšlet, jak vyjít s penězi, asi vás neuklidní, že ODS se zabývá hlasovací koalicí, vysíláním signálů, šaškovskými kverulanty s přezdívkou rebelové a jazykovým významem slova kmotr.

 

Pokud vás znervózňuje posilování komunistů a nástup pseudospasitelů, jako je Tomio Okamura, nepochybně vám nepomůže, jak brilantně se na sněmu shodly regiony na jménech místopředsedů.

 

Při dalších volbách tak doporučuju nejít k urnám, ale na vyšehradský Slavín ke hrobu ODS. Když bude hezké počasí, vezměte celou rodinu. Bude to aspoň hezky konzervativní: rodina, tradice, kořeny a hodnoty.

 

Komentář Bohumila Pečinky a zpravodajství Jaroslava Plesla, Petra Holce a Petra Koláře z kongresu ODS je v dnešním Reflexu.