Pomazánkové máslo

Pomazánkové máslo Zdroj: Tereza Spáčilová

Pomazánkové nemáslo

Vážené spoluobčanky, vážení spoluobčané. Zdá se, že Českou republiku postihla krutá rána srovnatelná snad pouze s mnichovskou zradou či vpádem sovětských vojsk na území Československa v roce 1968 (komunistický převrat o dvacet let dříve a vítězství KSČM v posledních krajských volbách proti tomu byl jen čajíček).
Byrokrati z Evropské unie si dnes dovolili vztáhnout své špinavé pracky na jeden ze symbolů hrdé české státnosti, když nám všem zakázali bruselskou direktivou používat hrdé označení "Pomazánkové máslo".
 
Tuto antidemokratickou zvůli rozhodně nemůžeme pomíjet a bagatelizovat klepáním na čelo a povzdechy, že jde o vskutku hloupé rozhodnutí, které ze všeho nejlépe symbolizuje, co nyní ze všeho nejvíc trápí Evropskou unii, a proč potřebuje zaměstnávat tisíce zbytečných úředníků. Jde přece o máslo. Pomazánkové máslo. Výrobek, bez kterého by se mohla česká suverenita v unii snadno rozpustit jako kostka prachobyčejného cukru!
 
Vážené spoluobčanky, vážení spoluobčané, je čas mobilizovat ku akci, jak se už ostatně prostřednictvím nejrůznějších serverů a sociálních sítí začalo dít. Švejkování ve stylu zakládání facebookové skupiny "Přejmenujte Pomazánkovo máslo na Letiště Václava Havla" však není na místě. Tady jde o víc. O svobodu. O svobodu slova. O svobodu másla. Pomazánkového másla!
 
S napětím očekáváme zdrcující reakci tuzemských politiků, jakož i filozofů, představitelů občanské společnosti, kulturní fronty, národní fronty, mladé fronty a v neposlední řadě i fronty na máslo. Dožadujeme se společnými silami břitkých odsudků od tradičních zásadových ochránců pravicových hodnot svobodného světa v čele s Petrem Tluchořem, Borisem Šťastným či Janou Bobošíkovou.
 
Ale nedosti tomu. Vyzýváme samotného prezidenta republiky, profesora inženýra Václava Klause, aby proti zvůli bruselských euroúředníků co nejpádněji zasáhl. Co pro začátek alespoň onen výrobek v duchu nejlepší hradní tradice dále nazývat POMAZÁNKOVÉ NEMÁSLO.
 
Cítíte v tom také tu vzpupnost a vzdor nespravedlivě utlačovaných, leč nikdy neporažených a neporobených?
 
Lidé, bděte! Jsme s vámi, buďte s námi!