KSČM

KSČM Zdroj: Michal Růžička / MF DNES / Profimedia

Komunisté: Hloupost jako zbraň!

Pořad Události, komentáře dělá neocenitelnou službu voličům. Dává prostor dvěma kandidátům na senátora, kteří postoupili do druhého kola voleb, aby se utkali v krátkém televizním duelu a tak nějak sami to voličům pověděli. A mám strach.

 

Projevy komunistických kandidátů jsou alespoň z formálního hlediska podobné jako vejce vejci. Ti lidé se neumějí vyjadřovat, neumějí správně česky mluvit, neumějí argumentovat, to, co říkají, si velmi často odporuje, propagují třídní závist a velmi snadno sklouzávají do frází líbivých ve IV. cenové skupině typu: „Naše strana nikdy nepřipustí zákony proti lidu!“

 

Ti lidé jsou naprosto autentičtí reprezentanti frustrované části nejnižších vrstev, která dosud neměla ve vysoké politice žádného reprezentanta. To se s krajskými a nejspíš i senátními volbami změnilo — a do politiky přichází síla, s níž jsme tu dlouhá léta neměli, až na výjimku Jiřího Paroubka, tu čest. Tupost s býčím čelem.

 

 

Zatímco frustrovaná část nejnižších vrstev v podstatě k volbám nechodila, nyní, vstupem KSČM do veřejného prostoru, se jí nabízí zcela legitimní a autentický reprezentant jejích politických názorů a postojů vyjádřených upřímným českým přáním, aby když už se nedaří mně, alespoň sousedovi chcípla koza. Masívnější přítomnost takových politiků, jaké nabízí KSČM, nutně povede k nárůstu počtu deprivantů, kteří nově začnou chodit volit. Volit ty své.

 

Proto považuji za téměř jisté, že u parlamentních, nejspíš předčasných voleb získá KSČM dvojnásobný počet hlasů než u těch minulých. Vstupem jejích reprezentantů totiž vstupuje do vysoké politiky reprezentant skutečného českého tupana, jenž ho rád přijde zvolit. A těch mezi voliči je, že se nebude pravice stačit divit.