Kalousek

Kalousek Zdroj: ČT24 (reprofoto)

Miluj svého Kalouska!

Ve středu večer jsem přišel domů z degustace skvělého vína, přemýšleje, proč na Moravě konečně nevzdají pokusy vyrobit slušné červené. Zapnul jsem televizi – a svět se najednou trochu zakalil.

 

Ve studiu Událostí, komentářů na ČT velmi bídně exhiboval druhý nejhorší herec na světě (hned po Lubomíru Zaorálkovi z ČSSD) jménem Miroslav Kalousek, přes den ministr financí, šéf TOP 09 a po druhé dopolední lahvi i spasitel země. Vlastně jsem mu celkem rozuměl: myslím totiž, že jsme se vezli na podobné alkoholové vlně, kdy se míváme rádi o něco víc, než bychom měli veřejně připustit.

 

Kalousek jako by plamenně recitoval hodně zlou báseň o ctnostech TOP 09. Tedy o ctnostech především svých, protože správný název TOP 09 samozřejmě zní KALDA 09. Celá tiráda začala tím, jak skvělý kádr je odstupující ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, jehož náměstek sedí ve vazbě kvůli údajné korupci, protože kvůli tomu za měsíc ve funkci sám hrdě skončí. A taky jak moc sám Kalousek ctí práci naší policie, takže není nutná žádná parlamentní vyšetřovací komise.

 

 

Tak za prvé: poslouchat Drábka pateticky vyprávět, jak moc vážně bere rozhodnutí soudu vzít jeho náměstka do vazby a jak současně doufá, že ho jiný soud očistí, je stejné jako říct, že naše soudy můžeme rovnou zrušit, když na úplně stejnou věc nahlížejí zcela opačně. Což si dokonce i myslím, že se Drábkovi v onen moment upřímně honilo hlavou.

 

A za druhé: že Kalousek ctí práci policie? Sakra: jak moc nám chlast vymývá hlavu, a že to nemusí být zrovna metanol! Nepamatuje si snad Kalousek, jak ještě nedávno mluvil o stejné policii, když nejen jeho žádala o vydání exministryně obrany Vlasty Parkanové, protože nás její ministerský záskok za Kalouska údajně připravil o stovky miliónů?

 

Řekněte mi: je na tom Kalousek fakt tak zle, že už si nepamatuje ani vlastní památné vystoupení v Parlamentu, dost pravděpodobně nejstrašidelnější výstup v historii této instituce? De facto totiž tehdy rozpustil policii. Takže jak tomu máme my, obyčejní lidé, asi rozumět: jde u Kalouska o rozdíl mezi dvěma a třemi lahvemi? Nebo je za tím něco horšího?