Jiří Šlégr

Jiří Šlégr Zdroj: Profimedia.cz

Guma Šlégr není HOT! Paroubkův podprahově svůdný slogan na voliče moc žhavě nepůsobí

Jedenadvacátý lev Jiří Paroubek sice oblepil zemi svými portréty s podprahově svůdným sloganem Hrdost, odpovědnost, tradice (zkratka HOT!), ale příliš žhavě to nevypadá ani v „jeho“ Ústeckém kraji. Podle průzkumu PPM Factum by tam Paroubka volilo jen 3,6 procenta lidí.

 

Nejen že by se nedostal ani do zastupitelstva, ale navíc by mu dali „na zadek“ i Zemanovci a stejně jako on by bral i další exot tuzemské politiky, Tomáš Jarolím z Věcí veřejných. Podle Paroubka sice „každý soudný člověk“ vidí, že mu průzkum záměrně škodí a „tentokrát to přehnali“, možná se ale můžeme těšit na další dramatickou povolební tiskovku, následnou Paroubkovu rezignaci, zakládání nové partaje a špinění lvích spolustraníků. Chudák „Guma“ Šlégr.

 

Z KOPCE TO JDE i s preferencemi TOP 09 a Starostů. Zatímco socialisté mají podle CVVM těsně přes třicet procent a komunisté s ODS (v tomto pořadí) mírně přes dvacet, na topku s osmi procenty se dotahují lidovci. Na rozdíl od projevu Miroslava Kalouska k ekonomické situaci však nelze říct, že by topkaři dobrou výchozí pozici „prožrali a proflákali“. Druhá teze je lichá, neb topka pro sešup preferencí činí, co může. První slovo pak lze nahradit jiným, podobně znějícím. To však odráží spíše konec procesu, který po „prožrání“ neodvratně následuje.

 

RECEPT, jak se s nepříznivými čísly vyrovnat, nabízí moravskoslezský lídr ODS David Sventek. Na Ostravsku sice nemají podnikatelé snadnou pozici, nezaměstnanost dosahuje nejvyšších čísel v zemi, což lidé zhusta zapíjejí levným metanolem, ale Sventek kampaň postavil na sloganu „Pozitivní nálada“. No, modrá děvčata a chlapci, podle průzkumů se přetahující o třetí příčku se Zemanovci, daleko v závěsu za ČSSD s komunisty, budete ji po volbách potřebovat. Ostatně leccos naznačuje už fakt, že tiskové zprávy moravskoslezské ODS o pozitivní náladě rozesílá Eva Prudilová.

 

STRČTE SI TO vyznamenání někam, volala vdova po ikoně českého filmu poté, co Hrad krátce po smrti Radka Brzobohatého oznámil, že mu chce dát metál. Prezidentův tajemník Ladislav Jakl pak vysvětloval, že se nechtěli na smrti herce přiživovat, anžto Václav Klaus o vyznamenání Brzobohatého rozhodl už na jaře. Ach tak, opět ty nešťastné procesy, jež holt běžely a běží.