Nožík

Nožík Zdroj: Jiří X. Doležal

Krize archeologie aneb praotec Čech byl Žid

Stav pozitivistické části české archeologie je natolik surrealistický, že před nedávnem ohlášený největší objev paleolitu v ČR pravděpodobně vůbec neexistuje, autor si ho vymyslel. Takže se ode dneška se i já prohlašuju uznávaným odborníkem na náboženství pravěku. Hle můj první objev!

 

Česká televize odvysílala před třemi lety pro mne zajímavou zprávu:  "Archeologové odkryli v Praze unikátní naleziště." Opravdový archeoškandál. "Stavba pražského silničního okruhu odkryla unikátní archeologické naleziště. Lokalita patří k nejvýznamnějším za posledních dvacet let.

 

Lokalita je mimořádně bohatá. Kamenů, které lidé naštípali, v ní odhadem leží statisíce. Mohla to být dílna vedle tábora, stará mezi půl milionem až milionem roků. Na planetě v té době ještě neběhal člověk rozumný - homo sapiens, ale člověk vzpřímený - homo erectus. Podle archeologa Petra Šidy dokázal homo erectus přežít v období jednoho milionu let. "Byl to evolučně jeden z nejúspěšnějších druhů člověka," dodal. Přesné místo unikátního objevu před veřejností tají.

 

Zpráva mne hodně zaujala, především proto, že Homo erectus v Evropě nikdy nebyl. Ten šel na Východ. Posloupnost lidí v Evropě je podle současné vědy poněkud sporný Homo antecessor, pak Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo sapiens neanderhalensis,  Homo sapiens sapiens, a jako nejvyšší vývojový stupeň čtenář Reflexu.

 

Navštívil jsem po nějakém bádání onu „tajenou“ lokalitu a nic nenašel. Tedy - přírodních šutrů tam bylo dost, jen ne žádná opracovaná industrie, artefakty. Kamenům tvarovaným člověkem se říká artefakty - v protikladu ke geofaktům, kamenům tvarovaný matičkou Zemí. Myslel jsem, že jsem nic nenašel, protože jsem blbej. Nyní jsem ale našel v Archeologických rozhledech článek vlivného archeologa, dnes už skoro archeologického nestora docenta Karla Valocha: „Značné množství oblázků (na Šídově lokalitě, pozn. aut.) je přírodními procesy frakturováno a tvoří typické geofakty. Podle předložených kusů (domnělé industrie určené archeologem Šídou, pozn. aut.) soudím, že dávní hominidé nemají na vzniku tamních rozbitých oblázků žádnou vinu.“

 

Jinými slovy: Ona největší paleolitická lokalita je jen hromada oblázků, nic víc...

 

NožíkNožík|Jiří X. Doležal

 

Takže když je to se současným,i archeologickými objevy takhle, jdu do toho taky. Kriticky jsem přehodnotil několik neolitických nožíků z prvorepublikové sbírky, kterou jsem měl to štěstí koupit, a prokázal na jednom z nich, že opravdový, genetický praotec Čech byl Žid. Bylo to v období lidu s lineární keramikou.

 

Tvar úštěpového nože, jehož obloukovité ostří je broušené uvnitř, jsem původně mylně přičítal tomu, že nožík byl součástí něčeho jako dřevěný srp, který měl těch čepelek v řadě v sobě zalepených víc. Typický průměr obloukovitého ostří ale zcela pasuje na průměrnou velikost (tloušťku) penisu, jaký můžeme předpokládat u neolitiků. Trochu větší než dnes, protože můžeme předpokládat, že to byli jiný frajeři než my, když přežili bez Internetu! Z toho samozřejmě vyplývá, že naši neolitici byli Židi v první fázi vývoje ritu, kdy obřízku prováděli až chlapci, který procházel iniciačním obřadem v muže. A zkuste mi to vyvrátit!

 

NožíkNožík|Jiří X. Doležal

(Vzhledem k tomu, že tento server je slušnej, neuveřejňujeme fotografii nožíku s penisem, abychom ukázali, jak na něj pasuje, ale se salámem)