Alena Hanáková

Alena Hanáková Zdroj: ČT24 (reprofoto)

V tomto článku je zásadní důkaz o tom, že volit TOP 09 a Starosty je nesmysl

A protože už jste klikli na titulek a tomuto článku zajistili čtenost, můžu vám to prozradit rovnou – tím důkazem je ministryně kultury Alena Hanáková. Protože pokud dokázali Kalousek a Gazdík dosadit do vlády něco takového, nemyslí to s vámi dobře.

 

Ti starší z vás si možná pamatují na situace, kdy se ještě před rokem 1989 posílaly zvukové nahrávky Milouše Jakeše a různých jiných komoušů z nějakých uzavřených zasedání strany, kde nebožáci blábolili nějaké hovadiny a lid se tomu smál.

 

Proč by také ne – všichni věděli, že většina „vysokých kádrů“ strany jsou myšlenkoví retardi, kteří se do funkce dostali jen proto, že uměli pít vodku s těmi správnými lidmi, být komoušovatější než jejich okolí v ten správný okamžik a prostě obecně to byli spíše naprostí kreténi než cokoli jiného.

 

Třiadvacet let po pádu komunismu nás duo Miroslav Kalousek a Petr Gazdík (ten první fakticky vede TOP 09, takže se tu nebudu zbytečně vypisovat se jménem papírového předsedy, a ten druhý jé šéf jejich „starostovské sekce“) oblažilo krásným déjà vu.

 

Do funkce ministryně kultury nominovali Alenu Hanákovou, dámu, jejíž jakékoli vystoupení na veřejnosti by Milouš Jakeš a další dělníci z politbyra netrumfli ani náhodou. A možná právě proto jsou její videa dnes na sociálních sítích podobně populární jako ta Jakešova tehdy blahé paměti.

 

Naposledy předvedla Alena Hanáková svoji přehlídku žvástů a myšlenkového vakua zde, přičemž největší legrace začíná kolem čtvrté minuty.

 

Aby bylo jasno – pro dokonalost zážitku není vůbec potřeba mít názor na to, zda má být ředitel Národního divadla odvolán, či nikoli. Stačí sledovat tu dámu a to, co říká, a především jak to říká. Slovník toho nejhoršího a nejhloupějšího komunistického funkcionáře, obecná inteligence a charisma hodně nešťastné matrikové úřednice se základním vzděláním, naprosté nepochopení situace, ve které se ta paní právě nalézá, a neznalost toho, co se po ní chce.

 

Jinými slovy, to, že se dostala do ministerského křesla, je naprosté selhání politického systému v téhle zemi. Nemluvě o tom, že to vypovídá cosi velmi ošklivého o tom, jak funguje TOP 09 zevnitř, když paní Hanákové, jejíž největší profesní úspěch ještě v roce 2010 bylo starostování ve čtyřtisícových Vizovicích, umožní, aby se starala o instituci s několikamiliardovým rozpočtem.

 

Jistě, ministerstvo kultury v Čechách zajímá málokoho. Ale, sakra, pořád je to ministerstvo, které má nějaký rozpočet a nějakou odpovědnost, když už vynechám slovo vážnost. A to, že se z něj Kalousek a Gazdík rozhodli instalací téhle paní udělat cosi jako chráněnou dílnu, je možná sociálně záslužné, ale jinak zcela nezodpovědné.

 

Na Miroslavu Kalouskovi toho podle mého názoru není mnoho, co by se dalo označit za dobré, ale nedá se mu vytknout, že by byl hloupý. Takže asi to má nějaký význam. Možná má Hanáková dělat stejnou práci jako Vlasta Parkanová na ministerstvu obrany, tedy být za blbku, zatímco její náměstci se starají o to podstatné. Nebo je ten plán ještě mazanější. Těžko říct.

 

A teď se dostávám k tomu titulku – co bude, když TOP 09, tahle „odpovědná“ strana, vyhraje volby a začne tak „odpovědně“ jako ministerstvo kultury obsazovat i další úřady, nedej bože další ministerstva?

Sledujte Luďka Staňka na Twitteru »