Marihuana

Marihuana Zdroj: Profimedia.cz

Jen si hulte, demence čeká

A je to tady, můj drahý kolega JXD se mnou už do smrti nepromluví, maximálně po mně mrskne nějakou nevýznamnou zkamenělinu, ale je to tak: výsledky osmatřicet let trvajícího výzkumu účinků kouření marihuany na lidský organismus ukázaly, že negativně ovlivňuje inteligenci.

 

A čím dřív uživatel s marihuanou začne, tím víc a nevratně si mozek poškodí. Nejen že rychleji a víc zapomíná a nedokáže se koncentrovat, ale hlavně si významně snižuje inteligenci (pro kuřáky marihuany: to, co se značí písmenky IQ).

 

Teze, že marihuana užívaná po malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství, padla k zemi jak podťatá rostlinka živená světlem lampy ve skříni. Autoři studie ze dvou významných univerzit King's College a Duke University, na níž upozornil web britského Guardianu, téměř čtyřicet let měřili a sledovali víc než tisíc lidí z novozélandského města Dunedin, narozených v sedmdesátých letech minulého století, což není zanedbatelný vzorek.

 

Vzhledem k tomu, že ČR patří z hlediska prohulenosti (nejen mládeže) marihuanou k evropské špičce, vysvětlují se mnohé společenské jevy zasahující i do takzvané vrcholné politiky, jež nás v čím dál větší míře obklopují a snižují kvalitu našich životů.

 

Koneckonců mnozí politikové se rádi přiznávají ke cool faktoru, jímž v dnešní době zkušenost s marihuanou je. Teď už není třeba kroutit hlavou nad vším tím marasmem a absurdnostmi; od omezenců s nastupující demencí zázraky čekat nemůžeme.