Indián Albino

Indián Albino Zdroj: Jiří X. Doležal

Occupy Prague: Násilníci, lháři a zloději

Sleduji už pár týdnů dění na Klárově a Vyšehradě, kde stanují bandy našich čackých anarchistů. V neděli jsme se dozvěděli, že kromě lhářů a násilníků přibyli v okupačním stanu i zloději.

 

Anarchisté z Occupy nejdříve — konkrétně jeden zvlášť zašlý jedinec z Klárova — napadli městské policisty. Nejdřív jim mládenec šermoval nějakým klackem před nohama, pak po nich ten klacek hodil. Prostě — násilí proti úřední osobě. Policie začala věc vyšetřovat, anarchisté reagovali po svém: Pustili na web vyjádření, že onen zašlý anarchista, který hodil po policajtech klacek, byl při výslechu mučen elektrickým proudem, protože má červené oči.

 

Když anarchistu propustili, potvrdil mediím, že si jeho kolegové obvinění vymysleli, a tím prokázal, že kromě násilnictví se Occupy Prague vyznačuje i ulhaností. Následně — aby byl dojem nepříčetných násilníků potvrzen — soudruzi z Occupy, tentokrát na Vyšehradě, do krve zbili úředníka městské části, jenž si fotil jejich bordel.

 

V neděli devatenáctého srpna jsme jeli s přítelkyní do DOX na výstavu Karla Nepraše a přestupovali jsme na Malostranské. Stáli jsme kousek od stanu, onen zašlý násilníček si mne všiml a přišel se přede mne nakrucovat. Dělá to vždycky, když mne uvidí, přestože jsem ho opakovaně a hlasitě upozornil, že si ho od něj fakt vykouřit nenechám. A jak se tak vykrucoval a obtěžoval, já najednou s nemalým pobavením zjistil, že za ním ve stanu se krčí Indián Albino. A začal jsem se na té Malostranské řehtat jako kůň.

 

Albino je totiž starý známý, psal jsem o něm v minulosti několikrát. Je to jeden ze známých pražských zlodějů, který se svého času, někdy kolem přelomu tisíciletí, specializoval na krádeže fotoaparátů. Pořídil si „novinářský průkaz“, na němž bylo napsáno, že může všude zadarmo, a s legendou, že je peruánský Indián (ve skutečnosti Rom), říká se mu Albino (ve skutečnosti myslím Tancoš nebo tak nějak), novinář a fotograf, si začal „půjčovat“ fotoaparáty. A pochopitelně je nikdy nevracel.

 

Dozvěděli jsme se o něm, že si začal vyplachovat svou zlodějskou hubu Reflexem, kdy začal krást s tím, že bude fotit pro Reflex. Napsal jsem o něm nejprve jeden hezký článek, na něj se přihlásilo několik desítek okradených, tak vznikl druhý článek a pak chudáka Indiána zavřeli. Koneckonců — může být rád, že ho nepřivázali k mučednickému kůlu. Takže mi to shledání s Albinem přišlo skoro dojemné.

 

Proto upozorňuji všechny občany, kteří půjdou přes Klárov: Až na vás z toho anarchistického stanu vybafne exoticky působící peruánský Indián Albino s tím, že je novinář, abyste mu půjčili foták, vězte, že je to normální český zloděj tmavší pleti. Occupy Prague prostě je platformou násilníků, lhářů a zlodějů.