Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Tomáš Tesař

Když se Kalouskovi neotevře padák

Vyšetřovatel, žalobce a soudce předraženého nákupu armádních letounů Casa Miroslav Kalousek, ve volném čase šéf TOP 09 a ministr financí, se rozhodl dokonat reputační sebevraždu, v jeho případě celkem snadný čin: ve středu předložil další ze svých stále neprůstřelnějších důkazů, že žádné důkazy na svou obranu ve válce za vlastní přežití nemá.


Navíc policie ve stejný den pustila pilota a vysokého důstojníka Karla Daňhela, svědka zmanipulovaného nákupu letadel, jenž měl zneužívat nezletilou dívku a tím být v celé kauze nevěrohodný, v podstatě nechutný úchyl; dívka si totiž vše vymyslela, policie ji prý nutila k falešné výpovědi.


A mimochodem: za Lessyho, jenž ve verbálním i nonverbálním projevu pobral zhruba stejně důvěryhodnosti jako Kalousek, jen vypadá o něco strašidelněji, se ve stejný den postavil i prezident Václav Klaus. A premiér Petr Nečas pro změnu nazval Kalouska orgánem, který jiní muži – a teď se pouze domnívám, že lingvisticky rozumím správně – nosí mezi nohama.


„Pravdy se můžete dobrat jenom prokazatelnými důkazy,“ reagoval na to pateticky Kalousek, jehož z něčeho jako pravda nikdo nikdy nepodezříval.


Ostatně málokdo teď nevidí za nejlacinějším pokusem diskreditace klíčového svědka nejslavnější armádní zakázky současnosti právě Kalouska, jemuž poslední dobou trochu ruply nervy, emoce a řeč těla, takže znovu připomíná starého dobrého Kalouska, jemuž kdysi nevěřila ani vlastní KDU-ČSL.


Stačí se podívat na jeho nejprokazatelnější důkazy na světě: že před pár dny třikrát za odpoledne telefonicky nemluvil s policejním prezidentem Petrem Lessym o letounech Casa, ale o nákupu policejních passatů, prý dokazuje, že Lessy před několika měsíci o passaty písemně žádal. Navíc má Kalousek nového svědka hovoru: vlastního ministerského mluvčího, svého oddaného pěšáka Ondřeje Jakoba.


Sakra! Řekněte mi, co se stalo se známým chemikem z Bechyně, z kterého měli ještě nedávno všichni strach, protože si z ministerského finančního dohledu udělal soukromou policii, jež nedělá amatérské chyby jako ABL Víta Bárty, jenž je ale dnes všem pro smích, či spíš pro pláč? Vážně nám chce předhodit jako svědka J-a-k-o-b-a? Je to totiž stejné, jako byste si k soudu kvůli alibi pozvali spolupachatele.


Fakt se Kalousek tolik bojí, co policie vyšetří, když jí sněmovna vydá Vlastu Parkanovou, jež dělala Kalouskovi na obraně stafáž, protože má ráda ministerský servis a bezplatnou rezavou trvalou? Myslím, že nemusím odpovídat sám, mnohem sofistikovaněji a profesionálněji to za mě dělá Kalousek: ANO!


Nejvíc mě ale stejně zajímá jedno: dotáhne Kalousek svůj boží boj až k totální politické sebedestrukci? Jestli to má v plánu, hlásím se jako hlavní prznitel, klidně i malých chlapců! Nakonec každý z nás musí jednou s pravdou ven. Moderně tomu dnes říkáme coming out, tuším.