Buďte snobové

Buďte snobové Zdroj: Profimedia.cz

Buďte snobové, prodloužíte si život a ušetříte

Lidé prý nechtějí výprodejové zboží v českých obchodech ani s výraznou slevou. Obchodníci pláčou. Jednou vedro, lidé se válejí u vody, teď zima a déšť – kdo by si kupoval letní věci. Navíc českým obchodům prý nekale konkurují třeba nákupní řetězce v Německu.


Tam už také začali se slevami a jako obvykle nabízejí lepší zboží za podstatně nižší ceny. Což není nic nového. Všichni víme, že u nás kupujeme vyřazené šunty z okolních států a platíme za to víc.


Situace už ale dospěla tak daleko, že se vyplatí být snobem a kupovat jen ty skutečně vysoce kvalitní věci proslulých značek – a i tak člověk ušetří. Navíc si udělá radost, čímž si podle vědců výrazně posílí obranyschopnost organismu, prodlouží život (libé pocity tuto schopnost mají) a ušetří i čas. Neboť kvalitní věc mnohem déle vydrží, a tak se kvůli reklamaci či nákupu nové, když se původní po měsíci rozpadne, nemusí znovu do obchodu.


Třeba takový kašmírový svetr, symbol luxusu a téměř nezničitelný kousek. V Česku jej koupíte za cenu kolem deseti tisíc korun. Navštívíte-li webové stránky nebo kamenné obchody dvou nejprestižnějších světových značek, jedné italské a druhé francouzské (jež halí do svetrů nejslavnější těla světa), usměje se na vás částka o polovinu menší – a to ještě před tím, než na ni obchodníci nasadí slevu.


Stejné Jiříkovo vidění vás čeká třeba i v prestižních hodinářských obchodech za českými hranicemi. To, co se zdálo u nás nedostupné, si najednou můžete dovolit. Od brýlových obrouček přes kontaktní čočky po hrnce a talíře.


Krize se nesmlouvavě plíží, a je tedy nejvyšší čas, aby opět vstoupilo v platnost známé rčení: nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Není nad to, být v dnešních dnech tak trochu snobem – za své peníze dostanete odpovídající věc. A hlavně si nebudete připadat jako blb, který se nechá okrádat podvodníky a jejich iluzorními slevami. Stačí, že nás oblbuje Kalousek.