Susan Sarandonová v Karlových Varech

Susan Sarandonová v Karlových Varech Zdroj: Profimedia.cz

Zrzavá kráska a pankáčský zadek

Z kómatu, do nějž ke konci festivalu upadá snad každý poctivý divák, vás jen tak něco neprobere. Přesto se to v pátek  povedlo hned dvěma akcím. V jedné figurovala hvězda, v druhé pankáči a holý zadek.


Onou hvězdou nebyl samozřejmě nikdo jiný než Susan Sarandonová, americká herečka, která si do Varů přijela pro čestný Křišťálový glóbus. Nejprve na tiskové konferenci vyvrátila zavedený mýtus, že ženám chybí smysl pro humor, načež si na svou stranu zcela bezprostředně získala i publikum. Po skončení promítání filmu Jeff, který žije s mámou si s ním totiž zašla do Velkého sálu hotelu Thermal popovídat. Jen tak, neplánovaně.

 

Co víc: na sobotu si na pořadatelích vymohla i účast na projekci "Jeffa" v Letním kině. "Vary mají úžasnou atmosféru, tak proč si ji pořádně neužít," vysvětlila v rozhovoru pro Reflex, který vyjde v jednom z nejbližších čísel.
Mělo by se přitom dodat, že Susan Sarandonová není zrovna učebnicový typ kobercové star: festivalový humbuk nesnáší a na některé áčkové přehlídky dokonce vysloveně odmítá jezdit. "Například v Cannes s připadám jak na pouti, nemám to tam ráda. Odevšad na vás blikají poutače, přitom v tom množství lákadel jen stěží rozeznáte, co je smysluplný projekt a co nafouknutá bublina. Tady je to mnohem milejší," potěšila "karlovaráky" (a naštvala Francouze).

 

Druhým, komu se povedlo přivést povadlé diváky do euforického stavu, byli herci filmu DONT STOP. Parta, jež se kvůli natáčení punkového retra zformovala v opravdovou kapelu Emile Buisson, křtila v prostorách Reflextoru stylový LP soundtrack a při té příležitosti představila i svůj hudební repertoár. Ten, pravda, zatím čítá jen tři písně, ale komu by to vadilo -  hlavně že byla legrace.

 

Po třetím "opáčku" se  dokonce nabitý bar domáhal přídavku. "Ale my už vážně nic jiného neumíme. Chcete to teda po čtvrtý?," smáli se kluci a co nebylo perfektní po hudební stránce, dohnali doprovodnou šou. Dokonce i na lízání kamery a vystrčený holý zadek došlo. A pak že je ve Varech nuda (Luďku!).

 

Ukázka z vystoupení Emile Buisson:

Video placeholde
Křest LP soundtracku k filmu Dont stop • Reflex.cz