Nebe

Nebe Zdroj: Miloš Čermák

Nebe nezná vyvolených. Tedy zatím. Možná už brzy přebere festivalový systém

Jak se nám podařilo zjistit, včera se měl v Karlových Varech na blíže neurčeném místě sejít prezident filmového festivalu Jiří Bartoška se zástupcem Nebe. „Byla to jejich iniciativa. Původně chtěli poslat nějakého poskoka, ale můj přítel pan Václav Klaus mi poradil, ať nejednám s nikým jiným než s Bohem,“ řekl nám Jiří Bartoška, byť později popřel, že s námi o tom mluvil.


Nebe se zajímá o logistiku festivalu. „Museli jsme konečně uznat, že máme v Nebi bordel a že si nám tam lidi dělají, co chtějí. A to jak někdejší zbožní lidé, tak hříšníci! Je to nespravedlivé, což samozřejmě Boha i další členy managementu douho trápí. A protože jsme vševědoucí, víme, že nejdokonalejší systém mají na festivalu ve Varech. Umějí tam lidi tak dokonale roztřídit! Tak jsme se rozhodli, že to od nich přebereme.“


Podle našich informací chtějí v Nebi na příjmu zavést akreditační centrum, kde budou k dispozici identifikační kartičky s fotografiemi a čárovými kódy. Zatím není úplně jasné, jaká bude barva pásky, na které bude kartička pověšená. Pochopitelně to závisí na tom, s kým Nebe podepíše smlouvu. Zájem mají ČEZ i RWE, ale nelze dopředu říct, zda uspějí ve světové konkurenci. Objevila se také zpráva, že by sponzorem mohla být nějaká bohulibá instituce typu Greenpeace, ale to sponzorský odbor Nebe označl za „jedovatou slinu“.

 

 



Hříšníci nedostanou na příjmu kartu žádnou a budou muset nejdřív projít Očistcem. „Naši úředníci si prošli fronty u diváckých pokladen a navštívili také stanové městečko. Došli k závěru, že podle našich standardů to Očistci zcela vyhovuje,“ prohlásilo Nebe.


Nanebevzatí smrtelníci pak dostanou kartičku, která určí jejich nebeský status. V nejzákladnější verzi umožní pohyb po běžných prostorách Nebe bez jakýchkoliv dalších výhod. Ty budou přicházet s vyššími statuty kartiček. Nabídnou například návštěvy mráčků s různými typy rozkoší a dalšího nebeského vyžití (samozřejmě v omezeném denním limitu).


 

 

 

Úplně nejvyšší status nabídne tzv. Božská karta se zajištěným transportem a přístupem do BB (Božský bar). „Je to geniálně vymyšlené. Od festivalu teď potřebujeme jen pár posledních rad a samozřejmě formální povolení, abychom systém mohli převzít,“ prohlásilo Nebe.


Předpokládá se, že vše bude domluveno na dnešní schůzce.


P.S. Toto je čánek, který měl vyjít ve Festivalovém deníku, ale na zásah vedení festivalu byl před uzávěrkou stažen z tisku. Jak jsme se navíc dozvěděli, ke schůzce Boha s prezidentem Bartoškou nedošlo. Bůh totiž neměl přístup do Becher's baru v hotelu Pupp a nenašel se nikdo, kdo by ho takzvaně "protáhl" dovnitř.