Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Profimedia.cz

Já, zlý bůh Kalousek

Šéf TOP 09 a často i vlády Miroslav Kalousek nám v posledních dnech znovu laskavě upustil trochu ze své geniality a šarmu. A že to jako vždy, když velmistr vyjde z ulity, stálo za to!

Žádost policie o vydání místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Vlasty Parkanové kvůli vyšetřování předraženého nákupu armádních letadel ministr financí označil, aniž by ji (doufejme!) znal, za policejní zvůli; Parkanové prý nákup odsouhlasila tehdejší vláda, takže by s ní případně musela jít sedět i celá vláda.

 

Upřímně – není to vůbec špatný nápad. A začít bychom mohli kým jiným než právě Kalouskem, ostatně konečně by měl šanci opravdu se vykoupit ze svých starých hříchů. Nakonec je přece ortodoxní katolík, nebo ne?

 

Ano, je tu ještě jiný logický argument: Parkanová, žena fantastických intelektuálních rozměrů, nevěděla, co dělá. Dost pravděpodobně ne. Nebo si snad umíte představit, že někdo jako Parkanová ví cokoli o armádních letounech? Neřkuli o čemkoli, tedy kromě toho jak vytěžit maximálně politiku?

 

Obávám se, že Kalouskovi selhává z pití paměť. Takže: byl to právě i on, kdo se tak zasazoval o vydávání poslanců k policejnímu vyšetřování, aspoň šlo-li o poslance jiných stran. Teď tu najednou máme paní z TOP 09 - a jejda! Najednou jde o policejní zvůli. Ano, je fakt těžké přebít Kalouskův intelekt.

 

Možná dokonce o policejní zvůli jde, kdo ví. Jak víme, je jí Česko – stejně jako zvůle politické – plné. Pak ať to ukáže vyšetřování, případně soud. Protože stejně plný argumentů o své nevině byl během svého vězeňského parlamentního představení například i poslanec David Rath, ten pro změnu trpěl hned několikanásobnou zvůlí. A pamatujete, jak nejen Kalousek hlasoval o jeho vydání?

 

Vlastně je těžké nemít rád Kalouska. Před volbami se starý belzebub očistil ještě starším knížetem, načež si z ministerského FAÚ udělal soukromou policii špehující politickou opozici. V televizi, kde se obvykle nevinně lišácky usmívá, to sice nevypadá, ale mezi politiky je dnes právě Kalousek nejobávanějším zvířetem. Nepřekvapilo by mě, kdyby Parkanová dál zůstala starou dobrou imunní Vlastou.