Bohumír Dufek

Bohumír Dufek Zdroj: Michal Sváček / MF Dnes / Profimedia.cz

Kaviár je levicový, když myslíte na chudé!

Nechutný útok serveru iDnes.cz na předáka odborů Dufka ukazuje, že česká media jsou plně pod kontrolou nadnárodního kapitálu a že novináři na zakázku svých buržoazních chlebodárců neváhají zaútočit na advokáta chudých.

 

iDnes.cz v pátek jako šokující odhalení zveřejnil zprávu, že šéf Asociace nezávislých odborů Bohumír Dufek nosí hodinky Breitling za 120 tisíc korun. Odborář uspokojivě vysvětlil, že je dostal jako dárek k narozeninám od svých příbuzných.

 

Podívejme se ale na informační hodnotu té zprávy: iDnes.cz poukazuje na to, že si odborářský předák může dovolit mít příbuzné, kteří si mohou dovolit mu dát trochu dražší dárek. Místo aby si redaktoři hlídali, zda jejich šéfredaktor nenosí trenýrky Manolo Blahnik, útočí na odborového bosse kvůli hodinkám. Takový útok je nemravný, nechutný, neopodstatněný, a především lživý! Podívejme se proč:

 

Dělníci a zaměstnanci příslušející k nižší střední třídě, jejichž zájmy odbory hájí především, nedisponují finančními zdroji, aby si mohli ve věčném boji proti svému vykořisťování platit nejdražší a nejvýkonnější právníky. Jsou prostě chudí. A tak kdo by je měl hájit jiný než ten, jenž je tak schopný, že alespoň ve vlastním životě dokázal s chudobou — jak ukazují hodinky Breitling — pořádně zatočit.

 

 

Dělníci a chudí vůbec nepotřebují, aby se jich zastával nějaký šlemajzl, který zůstal chudý i po tom, co získal funkci! Naopak — potřebují člověka, jenž jim může být vzorem, který si jako jedna z dominantních figur naší levice dokázal opatřit takové příbuzné, že mají na breitlingy, a jenž přesto, že už je alespoň podle hodinek za vodou, stále myslí na chudé.

 

Bizarní členění hodinek na levicové a pravicové, jaké svým článkem iDnes.cz naznačuje, je stejně nesmyslné jako několik let stará poznámka Václava Klause o levicových a pravicových pochutinách. Nejde o to, co jíte a jaké hodinky nosíte, ale o to, kde jste srdcem! Dufek je bez ohledu na hodinky srdcem stále chudý dělník a v momentě, kdy při konzumaci kaviáru myslíte na chudé, se i z těch předražených jiker stává pochoutka levicová.