Parlamentní listy

Parlamentní listy Zdroj: Archív

Velikonoční zlo aneb Neuvěřitelný antisemitský výlev Parlamentních listů

Na Bílou sobotu vyšla na serveru Parlamentní listy tak neuvěřitelná antisemitská agitka plná nenávisti, že by za ni měl někdo jít sedět, přestože ten svinský text stáhla už den po publikování sama redakce.

Jakýsi Jan Žáček na Parlamentní listy v sobotu 7. dubna, o Velikonocích, napsal tak neuvěřitelný antisemitský nenávistný výlev, že by měl jít před soud. Cituji zvláště povedené pasáže:

 

„Zaplatili za ukřižování, tedy za surovou vraždu Krista, našeho Pána. Popírali Jeho zmrtvýchvstání. Pomlouvali ho a haněli. Vymysleli nejhorší a nejzhoubnější teorie v historii lidstva. Stáli za vznikem marxismu, který přinášel světu nerealistické pseudovize a sny, které nikdy nemohly najít jiné naplnění, nežli to v krvi a v utrpení. Stáli za vznikem pohrobka marxismu, tedy za vznikem leninismu. Je nezbytné připomenout si v těchto dnech znovu, kdo dal zabít Ježíše Krista a kdo všechno zlo začal.“

 

Článek vydržel na serveru den, pak byl smazán. Nicméně vyšel, v diskusi k němu jsou tři desítky (převážně text ostře odsuzujících) příspěvků a četla ho řada lidí. Proto je potřebné, aby z něj stát vyvodil důsledky - hlásat krystalické zlo k nějakému etniku je opravdu trestné. A že to někdo udělá na Velikonoce, svátek života, je alespoň z mravního hlediska přitěžující okolnost.

 

Nechci dokonce ani redakci Parlamentních listů kazit Velikonoce, tak se s nimi spojím až v úterý ráno. Ale rozhodně budu chtít vědět, zda někdo z redakce o zveřejnění toho svinstva věděl, zda už na autora - Jana Žáčka - podali trestní oznámení a zda mu budou i nadále poskytovat prostor pro hlásání nenávisti. Odpovědi na ně najdete na reflex.cz, až se nám je podaří získat.