Marta Semelová u hroba Klementa Gottwalda

Marta Semelová u hroba Klementa Gottwalda Zdroj: Petr Topič / iDnes.cz / Profimedia.cz

Soudružka Semelová opět v ráži

Soudružka Marta Semelová se zase rozjela. Sešla se s asi třiceti souvěrci u hrobu totalitního činovníka Klementa Gottwalda a pouštěla moudra: "Únor 48 a následující období čtyřiceti let nebylo zločinným režimem, ten nastal po listopadu 1989."

Aha. Dobře. Počet lidí popravených z politických důvodů za dobu komunistické vlády se odhaduje přibližně na dvě a půl stovky. Kolik lidí bylo u nás popraveno po roce 1989? Soudružka si jaksi nevidí do úst. Komunisté sedí v parlamentu, svobodně se vyjadřují v mediích, nikdo z nich není stíhán, vězněn, mučen, vyháněn do emigrace, jako tomu za komunistické vlády. Pokud je tohle zločinný režim, jsem stoupencem zločinného režimu.

 

Paní Semelová pravila už v roce 2006 ohledně osoby Klementa Gottwalda: „Udělal mnoho dobrého pro lidi. Dějiny se falšují, souzeni byli jen ti, co se opravdu provinili.“

 

Je pozoruhodné, že tato bytost je učitelka. Možná by si měla ještě dojít na nějaké dovzdělávací kurzy. Zřejmě nikdy neslyšela, jak její milovaný Gottwald nechal popravit svého komunistického kamaráda Rudolfa Slánského. Chce paní Semelová tvrdit, že Slánský skutečně spáchal to, za co ho pověsili? A když tak obdivuje staré časy, kdo zavřel v padesátých letech Gustáva Husáka za buržoazní nacionalismus? Musí to být v duši paní Semelové pěkný guláš. Tak provinili se Slánský a Husák, nebo ne? Vždyť i komunisté sami pak přiznali, že se "porušovala zákonnost". Nevěří soudružka už ani vlastním? Ale nehledejme logiku tam, kde být nemůže.

 

 

Schválně tu mluvím jen o komunistech, co likvidovali jiné komunisty, protože na tom jsou tyhle její bláboly nejvíc vidět. Mohl bych se samozřejmě taky zeptat, jestli si myslí, že generál Fajtl, který bojoval na západní i východní frontě a ve Slovenském národním povstání byl komunistickým režimem zatčen právem. Ale odpovědi bych se nedočkal.

 

Nakonec pokud jde o třicet pomatenců u nějakého hrobečku, skoro škoda času se tomu věnovat. Příznačné ale je, že strana to paní Semelové trpí. Možná si ostatní myslí to samé, ale jsou takticky zticha.

 

No nic. Na stuze kytice, co přinesli představitelů Svazu mladých komunistů stálo: "Nikdy nezapomeneme". Nebojte se, soudruzi, my taky ne.