Lenin

Lenin Zdroj: Profimedia.cz

Nechme komouše plivat na Havla!

Média pobouřeně informují, jak někteří komunisté plivou na odkaz Václava Havla. Myslím, že bychom jim za to naopak měli být vděční: sami jen ukazují, jak stejní pořád jsou.

 

Vlastně by bylo perverzní, kdyby komunisté, kteří ho několikrát zavřeli do vězení, Havla najednou uctívali. Vsadím se, že by si to nepřál ani sám někdejší disident a prezident se smyslem pro ironii. Dvě desetiletí bojoval s jejich zrůdnou ideologií a praktickou totalitou, a teď by se jimi měl nechat uctívat? Neznám horší znesvěcení! Svět bude v pořádku, dokud se komunisté budou ze smrti lidí jako Havel radovat.

 

Což samozřejmě neznamená, že je v pořádku, že mezi sebou stále máme tolik zastánců téhle deviantní ideologie a že je od pádu komunismu nepřetržitě dokonce posíláme do parlamentu. Myslím, že vězení či nějaký nápravný pracovní tábor s dohledem by jim svědčil mnohem víc. A stejně tak jejich voličům.

 

Například zpupnému šéfovi KSČM Vojtěchu Filipovi by pár let poctivé práce a diety zcela jistě prospělo. A stejně tak dalším soudruhům, včetně těch mladých. Každý by měl dostat šanci napravit se, ne? Nakonec kdo jiný než komunisti o tom ví své!

 

 

Přístupem k Havlově smrti komunisté dokazují i něco jiného: že nejsou standardní politickou stranou, jak občas slyšíme. Komunisté si sice po Listopadu trochu změnili jméno a přestali vraždit, loupit a mučit lidi, to ale jen proto, že je to nenecháme dělat. Jinak dál nenávidí lidskou svobodu a demokracii se stejnou upřímností, s jakou za ně Havel kdysi bojoval.

 

A že si je volíme demokraticky? No a co? Nemalá část z nás jsou blázni, jimž do ruky spíš než volební právo patří léky na hlavu. Případně svěrací kazajka přes celé tělo. Demokraticky si zvolí kohokoli, kdo jim bude připadat jako podobný blázen.