Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: Profimedia.cz

Václav Klaus konečně našel kamaráda! Honzu

Nemyslete si o mně nic perverzního. I já ale občas podlehnu převážně mužskému pornu a podívám se na nedělní TV debatu politiků. Nejinak tomu bohužel bylo i poslední neděli.

 

A že to byly hotové orgie! Moderátor Jan Punčochář hostil v Partii na Primě prezidenta Václava Klause. To je sice fakt, jinak ale věta plná lží, z níž by neudělal pravdu ani PR čaroděj Petr Dimun!

 

Punčochář, mladý a plachý chlapík z Ústí nad Labem, jemuž v Primě dali tenhle džob právě kvůli tomu všemu, samozřejmě není žádný moderátor: ve studiu zpravidla sedí jen proto, že by vypadalo až moc divně, kdyby si politici nejen odpovídali, na co chtějí, ještě si ale sami kladli i otázky. To si zatím troufl jen Vladimír Železný v sobotu v poledne na Nově – a podívejte, jak skončil!

 

Takže to nebyl Punčochář, kdo v neděli někoho hostil, ale naopak; ostatně pořad se točil na Hradě. A taky to nebyla partie, jež z definice vyžaduje víc hráčů, tedy nehrajete-li sami se sebou. Na Hradě ale v neděli seděl jen jeden: prezident. Punčochář jen míchal karty a ustrašeně mu podstrkoval samá esa a svršky, aby hra šla lépe od ruky. I sedmička byla málo!

 

Což prezident, jenž ze všeho nejvíc nesnáší, právě když ho trestáte špatnými kartami, ze začátku velmi kvitoval; dokonce Punčochářovi složil svůj nejvyšší kompliment a laciné nadbíhání na esa odbýval sladkými slovy: „To máte stoprocentní pravdu.“

 

 

Pak se ale i Klaus začal tvářit divně. Nemám to potvrzené od Ladislava Jakla, vsadím se ale, že si říkal zhruba následující: nepřehání to ten Punčochář trochu? Nedělá z toho až moc Nikdo není dokonalý? Poslal jsem mu přece okruh otázek, které mi má položit, taky jsem mu tam ale výslovně napsal, ať mi položí aspoň jednu svou vlastní! Výslovně!!

 

Ano, Prima je soukromá televize a de facto si může vysílat, co chce – včetně toho nejhoršího. Což s výjimkou Ano, šéfe! úspěšně i dělá, viz všechny seriály bez scénáře, režie i hraní. Obávám se ale, že s Punčochářem trochu přestřelila. Vůbec bych se nedivil, kdyby z Hradu přišla stížnost, že z prezidenta dělají nesvéprávného idiota, jemuž musíte cpát otázky, co jsou současně i odpovědí.