Policie

Policie Zdroj: Profimedia.cz

Policajty si mlátit nenecháme!

Skupina exJugošů, kteří se v Čechách pravděpodobně  živí poctivou prací, brutálně zmlátila skupinu policistů, neboť jeden z těch policistů měl tu drzost nedávnou jednoho z Jugošů pokutovat za dopravní přestupek. Dokáže si stát s takovými lidmi poradit?

 

Už jsem zase normální, těch dvacet let svobody zabralo. Už nechápu policajta jako nepřítele, který mne chce (za bolševika) zahnat od Lennonovy zdi na Kampě nebo který mě chce (v devadesátých letech) zavřít, že mám v kapse jointa. Už chápu policistu jako svého zaměstnance, jako člověka, který za moje peníze plní náročné a obvykle dost nepříjemné povinnosti způsobené problémy, které chod lidské společnosti přináší. To jest - už chápu policistu jako normální demokracii přivyklý Evropan, ne jako človíček z totalitní policejní diktatury.

 

 

Proto mne jakýkoliv fyzický útok na policistu (nebo hasiče či záchranáře) na***e skoro stejně, jako by šlo o útok na mne samotného. Tím, že někdo napadne policajta, napadá pořádek a řád, za jehož udržování toho policajta z daní platím. Takže napadá - bere mi - moje peníze.

 

Policista je placen za to, aby dohlížel, aby se lidi neprali, neokrádali a nevraždili. A platím ho za to rád, my všichni jsme se shodli na tom, že ho za to budeme platit, je to naše vůle, vůle občanů, protože chceme, aby v naší zemi bylo bezpečno. A pak se najednou objeví nějaký Balkánec, který v souladu se svým primitivním  kmenovým chápáním světa napadne policistu za výkon jeho práce proto, že si ten policajt dovolil dát pokutu někomu z Jugošova kmene.

 

 

To je základní útok na samotné principy demokratické společnosti a stát by měl reagovat s nejvyšší přísností. Státní zástupce by měl pro ony Jugoslávce navrhovat alespoň tak vysoké tresty, jaké by dostali Češi, kdyby zmlátili policajty v Srbsku nebo Chorvatsku.