Komunismus

Komunismus Zdroj: Profimedia.cz

Že to těm bolševikům není pořád blbé

Poslankyně za KSČM Marta Semelová a Marie Nedvědová podaly trestní oznámení na sestru bratří Mašínů Zdenu Mašínovou. „Schvalování vraždy na nevinných obětech nelze přehlédnout. Považujeme za oprávněné trestní oznámení podat,“ řekla Marta Semelová.

 

Komunistická drzost dostoupila vrcholu. Prozatímního, člověk nikdy neví, co tyhle lidi zvláštního ražení ještě napadne. Pochybnosti o činech bratří Mašínů už jsem tu vypsal dostatečně, takže jsem to schytal z obou stran, protože je to věc složitá. Řečeno jednou větou, ozbrojený odpor proti komunistickému režimu byl správný a morální, ale Mašínové ho dělali nejspíš blbě. Což neznamená, že ho dělat neměli, znamená to jen to, že až se další podobná spodina dostane k moci, je třeba si to s ní vyřídit průhlednějším a účinnějším způsobem. Panu Paumerovi, kolegovi Mašínů, slouží ke cti, že se do země vrátil a postavil se k tehdejším událostem čelem, mluvil o tom, polemizoval.

 

Tentokrát jde ale o to, že členky strany, jež vytvořila v naší zemi zločinný režim, se neštítí mluvit o „schvalování vraždy na nevinných“. Komunisté sami zavraždili přímo stovky nevinných lidí. Ve světě tedy asi řádově desítky miliónů. Těžko přehlédnout. V Severní Koreji likvidovali lidi za to, že měli brýle a příliš připomínali intelektuály. V Rusku je posílali do lágrů, aby naplnili kvóty pracovních sil. Komunisté dokázali pronásledovat i své vlastní lidi, šikanovali účastníky odboje, třeba piloty, kteří bojovali v Británii.

 

 

Komunistka Semelová je sama mimořádně úhořovitá bytost. Když byla po letošním bizarním pietním aktu (nebo co to bylo za akt) tázána na zločiny Klementa Gottwalda, mlela jen o tom, že dříve měli všichni práci a to je to hlavní, co lidi zajímá. Tak jistě. Lidé měli práci. Třeba političtí vězni v uranových dolech jistě měli práci. I Gottwald měl jistě dost práce, když nechal věšet své spolusoudruhy, o nichž věděl, že nic neprovedli. Lépe řečeno, provedli toho dost, ale ne ty věci, za něž je pak pověsili.

 

Je profesní selhání mediálních kolegů, když už dávají paní Semelové k puse mikrofon, že neumějí položit otázku a nechají ji pak uniknout od tématu. Za Gottwaldovy vlády nechali komunisté povraždit mnoho svých odpůrců, taktéž mnoho svých vlastních lidí. Takže až tady dole vypukne debata, kam někteří soudruzi přispějí svými moudry, tak bych byl vděčný, kdyby kromě výlevů napsali, která z předchozích vět není pravdivá a proč.

 

Podle posledního průzkumu by KSČM dostala 17 procent hlasů. Když se člověk kolem sebe rozhlédne na ulici, tak si říká, jestli skutečně skoro každý pátý člověk chce volit komunisty. Ale možné to je. Když vidím ty obličeje, tak si říkám, že na to někteří skutečně vypadají. Spisovatel Heinrich Böll nechává jednu svou postavu pronést větu: „Posuzuji lidi podle toho, jestli bych jim chtěl upadnout do rukou.“

 

 

Upadnout do rukou paní Semelové, pana Filipa, pana Grebeníčka a vůbec kohokoli z této party by byl patrně zážitek, byť asi ne dlouhý, pokud by byli u moci. Dovedu si představit, že bych si mohl příjemně, nebo aspoň poučně popovídat s pány Ransdorfem a Remkem nebo s paní Konečnou, ale tím to končí.

 

Soudružky Semelová a Nedvědová říkají: „Schvalování vraždy na nevinných obětech nelze přehlédnout.“ Tak to skutečně nelze, dámy. Svatá slova. Tak co kdybychom začali rovnou u vás? Členy vaší strany, co jste jí jen přidali jedno písmeno, není nikdo, kdo byl členem KSČ, která nechala zavraždit tolik nevinných lidí? A chcete dodat nějaká jména, ulhaní a amorální bolševici? A teď se můžete v debatě vyřádit. Reflex nejsou Haló noviny, tady se to smí.