Nečasi, Sobotko: rozpárat obleky a zpívat!

Čeští fotbalisté se po slavném postupu na mistrovství Evropy vrátili domů v rozjařené náladě. V letadle se opili, rozpárali si obleky na kousky a sborově si zazpívali Radek Drulák nemá ******. Bývalého reprezentanta Druláka nemají rádi, protože je kritizoval.

 

Fotbalisti se zkrátka ze všech sil snaží, aby je lidé neměli rádi. Na rozdíl od politiků. Těm by fotbalové manýry naopak mohly popularitu zvýšit. Aspoň těm největším sucharům.  Ze všeho nejvíc by to potřeboval premiér Petr Nečas. Kdyby aspoň jednou přešel příletovou halu v Ruzyni v saku, ze kterého by vlály cáry a vykukovalo spodní prádlo, hned by reformy měly větší podporu! Po setkání s prezidentem Obamou by si mohl ještě na schůdkách od letadla po vzoru fotbalistů přetáhnout košili přes hlavu a ukázat firemní triko Westinghouse.

 

 

A co takový lídr opozice Bohuslav Sobotka. Tomu by měli v sekretariátu rozstříhat kalhoty povinně před každým brífinkem, i když se obávám, že by to s ním stejně byla nuda. S Michalem Haškem a Lubomírem Zaorálkem by se dal nacvičit chorál Petr Nečas nemá kocourka, k čemuž by Vít Bárta zařídil kvalitní nahrávku.

 

V TOP 09 jdou v tomto směru s dobou. Miroslav Kalousek to pochopil ještě před fotbalisty a nechal se vyfotografovat s nápisem Jsem kokot na tričku, ale jemu bych naopak doporučoval jako vzor Petra Čecha. Být trochu víc za slušňáka a v klidu si užívat ty prachy. Karel Schwarzenberg celkem trendy prohlásil, že Silvio Berlusconi dobu na reformy prošoustal, a je tedy jasné, že Ital ho na rozdíl od Druláka má.

 

 

Alexandr Vondra, který by nás mohl reprezentovat na mistrovství světa v tom, kdo nejdéle vydrží nehnout ani brvou, by aspoň mohl coby ministr obrany vybavit armádní speciály na podobné pitky. Na každý let: třicet lahví tvrdého alkoholu, čtyři hodně otrlé letušky a jedny nůžky. Kristýna Kočí by mezi fotbalisty zapadla po všech stránkách, navíc jsou všichni bohatí, mladí a vůbec perspektivnější než Tluchoř. Její bývalá kolegyně z Věcí veřejných Karolína Peake jde zatím v nejlepší polistopadové tradici: mluví dlouze, monotónně, tak nějak vyváženě, takže to úplně volá, aby si vzala příklad z rebela Milana Baroše a objevila se na zasedání vlády v tangách.

 

Léčba fotbalem má pro politiku jednu záludnost: rozstříhané obleky a spodní prádlo nás upozorní i na politiky, o kterých je lepší nic nevědět.