Papež Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. Zdroj: Profimedia.cz

Papež nebyl a není nacista a Sarandonová má držet klapačku

Americká herečka Susan Sarandonová označila současného papeže za nacistu. Zařadila se tak mezi celebrity, které blábolí o věcech, o kterých nic nevědí.

Sarandonová řekla, že poslala papeži knihu, která byla předlohou filmu, ve kterém kdysi hrála. A dodala, že "tomu poslednímu", "ne tomu nacistovi, kterého teď máme".

 

Mnoho lidí o tom mele kolem dokola a nevědí, o čem je řeč. Současný papež, občanským jménem Joseph Ratzinger, byl v době své puberty členem Hitlerjugend. Historická fakta jsou taková, že když bylo Ratzingerovi 14 let, vstoupil on a jeho bratr Georg do Hitlerjugend.

 

Členství bylo tehdy fakticky povinné. Byly případy lidí, kteří nevstoupili, ti pak skončili v koncentračních táborech. Členství bylo povinné od roku 1937. Jmenovalo se to Gesetz über die Hitlerjugend. Papež se narodil v roce 1927, snad si to každý spočítá.

 

 

Je pravda, že jednou z motivací také bylo, že malému klukovi tehdy jeho učitel matematiky poradil, ať do Hitlerjugend vstoupí, aby dostal slevu na školné, protože jinak by rodina školu těžko utáhla. To není žádné tajemství, Ratzinger to už jako kardinál řekl v rozhovoru spisovateli Peteru Seewaldovi. Mládežnická aktivita v nacistické mládeži ale skončila záhy, protože Joseph šel studovat teologii.

 

Po válce byli šéfové Hitlerjugend souzeni, ale organizace sama za zločineckou prohlášena nebyla. Pokud jde o rodinu, byli Ratzingerovi jako katolíci antinacisté. Přes pozdější komunistické lhaní tomu bylo tak, že nacisté katolíky nenáviděli, protože věřící ze své podstaty pohrdali směšným pohanským kultem, který režim uměle vytvářel. Existovaly dokonce modlitby, kde se říkalo "můj vůdče daný mi Bohem", "můj vůdče, má víro, mé světlo" a podobné bláboly. Směšné.

 

 

V dubnu 1945 ještě Ratzinger absolvoval vojenský výcvik, protože mu bylo právě 18 a pak hned z Wehrmachtu zběhl. Esesáci tehdy zběhy stříleli, jenže když Josepha na útěku chytli vojáci, měl ruku v obvazu, tak se slitovali a nechali ho jít.

 

Tak to je celý ten papežův nacismus. Sarandonová by měla držet klapačku. Ono se to z druhé strany oceánu a z teplíčka Hollywoodu dobře poučuje, co tu měli lidé v Evropě před sedmdesáti lety s nožem na krku dělat.