Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: Profimedia.cz

Jiří Paroubek: Do čtyř dnů zase splasknu!

Na křtu knihy Jiřího Paroubka Plnou parou v politice sice nikoho nezastřelili, nuda to ale nebyla. Někdejší kápo ČSSD řekl, že ve straně zůstane ještě zhruba čtyři dny. Pak….

 

Čtyři dny! Zhruba! A sakra: přemýšlím, co se během těch čtyř velkých dnů asi stane. Snad zavolá někdo z Lidového domu, řekněme jeho nový skoro pán Bohuslav Sobotka, a svým pubertálním hlasem poprosí Paroubka, aby ze strany…. Vypadl co nejdřív, protože jí svou vytahovačnou zhrzeností jen škodí!

 

Taky možná zavolá někdo od socialistů, co si teď říkají ČSNS 2005 a jejichž stranu, jíž nikdo nevolí i bez něj, chtěl Paroubek zneužít ke svému politickému comebacku. Už slyším hlas jejího předsedy Karla Janka: „Jiří, moc vám děkuji za reklamu, jíž jste naší straně v poslední době nezištně dopřál. Zvlášť vaše skromná slova o tom, že jsme v podstatě parta nevolitelných idiotů, se nám moc líbila. Na náš sjezd, kde jsme vás měli přijmout, ale prosím nejezděte…“

 

Anebo zavolají z Harvardu. Ostatně po přednášení na univerzitě - případně i více školách, není žádný troškař - Paroubek touží už dlouho. A zvlášť nyní, co se dme spisovatelskou pýchou. Poslední dobou ho navíc frustruje, že má i navzdory svým gigantickým politologickým znalostem stále jedinou posluchačku – fenču Tonču. Manželku Petru, druhou možnou adeptku, totiž co je bez funkce, poslouchá spíš on.

 

 

Už před časem si expremiér posteskl, že když jej neoslovila žádná tuzemská univerzita, ozve se snad nějaká významnější zahraniční, kde nepanuje zlá předsudečná atmosféra a pravicové spiknutí. Tak proč ne právě Harvard? I studenti nejprestižnější univerzity, kteří v různých oborech rádi vládnou světu, by měli na vlastní oči vidět, jak vypadá skutečný neúspěch!

 

Řekněte mi aspoň jediné: jak je možné, že Paroubek takhle zpacká i svůj velkolepý politický návrat? Už několik měsíců nás trestá nejen dalšími chytrými knihami, v nichž sám sebe nadnáší jak vzdušný balón napumpovaný k prasknutí, ale i triumfálním comebackem - a nakonec ani neví, s jakou stranou se vlastně vrací? A jestli vůbec? Cítím se nějak podvedený! Už jsem si doma chystal volební hlas a…

 

Přesto by mě zajímalo: proč právě ty čtyři dny?