Gay

Gay Zdroj: Profimedia.cz

Tajná kniha II. Čtenáři nedočkavě vyhlíží dílo o souložení s největším českým gayem

Anketa homosexuálů o nejvlivnějšího českého gaye odhalila vážnou slabinu českého knižního trhu. Zatímco Tajný román o souložení s Největším Čechem trhá prodejní rekordy, Tajná kniha II o souložení s největším českým gayem kulturní veřejnost dosud bolestně postrádá.

 

Česká literatura dokázala odnepaměti citlivě a aktuálně reagovat na palčivá celospolečenská témata. Proto i Tajná kniha vzbudila zasloužený rozruch a odpověděla nedočkavé veřejnosti na tak důležité otázky, jako co pije Václav Havel. Autorce její Tajná kniha přinesla slávu, čest a literární vavříny takového rozměru, že bude nejspíš pochována na Veleslavíně (to je nádraží na Praze 6). Nové odhalení gay komunity ale ukazuje, že Tajná kniha by neměla být posledním letošním dílem svého druhu.

 

Kulturní veřejnost zjevně napjatě čeká na literární dílo, kde by bylo možné procítit, jak Největší gay pije se svými ruskými přáteli kvas, nepochází z opice a horuje za zachování tradiční (z neznámých důvodů heterosexuální) rodiny. Proto věřím, že se brzy my, řadoví čtenáři, dočkáme Tajné knihy II, kterou tentokrát samozřejmě bude psát chlap, bude pojednávat o tomtéž, o čem Tajná kniha I, ale pít se nebude bohemka, ale konzervativní a vlastenecká medovina. Když se podívám po českém literárním panteonu, vidím i autora: Dokázal by snad vztah s oslnivým konzervativcem, jakým je Největší gay, ztvárnit někdo lépe než Michal Viewegh?