Deprese

Deprese Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Deprese Pride 2012: Zúčastněte se pochodu za smutnou mysl!

Pod vlivem sledování pražské Gay Pride jsem se rozhodl, že příští rok začnu normalizovat deprese. Když mohou být normální homosexuálové, proč ne my, depresanti, kterých je mnohem více než gayů!

Velký nárůst depresí pozorujeme na podzim, proto za optimální termín pochodu hodlám zvolit Dušičky. O záštitu požádám 1) primátora, 2) velvyslance všech rozvinutých zemí; to protože v bohatších krajích je výskyt deprese častější.

 

Požadavky pochodu jsou jednoduché: Především: vyškrtnout depresi ze seznamu diagnóz, odebrat depresi status choroby. Deprese je totiž úhel pohledu na svět, postoj a naladění; není třeba hned ji medikalizovat. Za druhé: Přestat prodávat antidepresiva v lékárnách a přesunout je do trafik. A konečně za třetí zavést institut registrovaného depresanta, který - po registraci - bude mít právo nejít v případě deprese pět dní do zaměstnání, a to bez lékařské omluvenky a bez toho, aby mu to bylo počítáno jako absence.

 

 

Pochod vyjde na Dušičky od strašnického krematoria v ponurých pět hodin odpoledne, kdy již bude padat tma, demonstranti budou jednotně oděni v černém a na transparentech budou k vidění následující hesla: Je nás víc než 4 procenta! Optimismus je pro blby! Veselá mysl je jen napůl zdravá! Přijďte všichni, když budeme svorní, zvítězíme!