Zdroj: Husqvarna

Seznamte se s aku stroji!

Nadcházející jaro a pomalu se probouzející příroda vyhání zahrádkáře ven. Sezóna už pomalu klepe na dveře, a právě v dubnu je ten nejvyšší čas, kdy začít s jarními pracemi. Ty se ovšem neobjedou bez pomoci mnohdy hlučných strojů.

Tichá práce

Venku vysvitlo slunko a vaši sousedé se rozhodli, že si zpříjemní krásný jarní den venkovním grilováním. Vy se však pustíte do sekání trávy či do prořezávání větví a problém je na světě. Není divu – benzinové zahradní stroje umí udělat pořádný hluk. Avšak i tato situace má řešení – akumulátorové stroje!

Snadné ovládání

Každý zahrádkář ví, že sekání trávy, prořezávání stromů, stříhání živých plotů či příprava palivového dříví se neobejde bez použití techniky. Požadujete-li od svých strojů snadnou obsluhu a co nejmenší námahu, pak jsou takzvané aku stroje přímo pro vás. Stačí jeden stisk tlačítka a můžete se pustit do práce, odpadá tak startování nebo natahování prodlužovacího kabelu.

Pro profíky i nadšence

Zahradní akumulátorové stroje najdou využití opravdu všude. Škála akumulátorových výrobků Husqvarna je opravdu široká, proto je značnou výhodou baterie Li-lon 36 V, která je kompatibilní se všemi ručně neseným stroji v této kategorii. Baterie Li-Ion 36 V také poskytuje stejně vysoký výkon, spolehlivý provoz a dlouhou životnost jako klasický benzinový motor – ovšem bez přímých emisí, které škodí životnímu prostředí.

Proč volit přístroje na baterky?

Přístroje „na baterky“ od Husqvarny jsou ve své spolehlivosti nedostižné. Akumulátorový nářaďový park ocení každý nadšený zahrádkář. Nízká hmotnost strojů, nulové emise výfukových plynů, tichý chod a kvalitní výkon – to je jen několik benefitů těchto strojů. Za zmínku také stojí fakt, že s plně nabitým akumulátorem uděláte tolik práce jako na jednu nádrž benzinu.