Zdroj: Husqvarna

6
Fotogalerie

Proč volit rider místo obyčejné sekačky? Uplatnění najde po celý rok!

Péče o zahradu je pro mnoho lidí příjemným relaxem a mnohdy i celoživotním hobby. Přestože tráva „nikdy nespí“, práce na zahradě nejsou jen o sekání. Zkušený zahrádkář ví, že je třeba zastat i mnoho dalších nezbytností, jako je například úklid nečistot či sněhu. A právě s riderem získáte všestranného pomocníka na celý rok.

Nekončící vývoj a inovace

Velká zahrada a sekání trávy zabere mnoho času, který lze trávit úplně jinak. Zahradní ridery jsou samochodné sekačky, které díky svým jedinečným vlastnostem lehce překonají běžné sekačky, a to nejen kvalitou sečení, ale také rychlostí, s jakou práci zvládnou. A právě letos to bude 30 let od chvíle, kdy Husqvarna poprvé uvedla tohoto šikovného pomocníka na trh. Neustálý vývoj a inovace nyní vyústily v nejnovější rider Husqvarna R214T AWD, který se může pochlubit opravdu vypilovanými vlastnostmi.

Pomůže v létě i v zimě

Díky širokému příslušenství, jako jsou zametací kartáče, rozmetadla, sněhové radlice, odmechovače, provzdušňovače a v neposlední řadě přívěsné vozíky, najdete pro ridery uplatnění opravdu po celý rok. Tyto stroje jsou vpředu vybaveny závěsným žacím ústrojím a tím se stávají ideálními pomocníky pro práci na pozemku s četnými překážkami. Takto umístěné žací ústrojí vždy poskytne dokonalý přehled o práci a ploše, na které se zrovna pracuje. A právě skvělý výhled na sečenou plochu může zabránit zbytečným karambolům. Zahradní ridery se hodí na sekání rozlehlých pozemků, ale využití najdou také v nerovném a kluzkém terénu.

Sekání trávy vsedě

Práce s ridery je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Ridery se snadno se ovládají a nabízejí možnost volby, jak s čerstvě posečenou trávou naložit. Kdo chce posekanou trávu sbírat, může za rider připojit sběrný vozík na trávu, takzvaný sweeper. Ridery si umí poradit i s mulčováním, což ocení zejména majitelé často sekaných a dobře udržovaných trávníků – posekaná tráva totiž zůstává ležet na trávníku, kde se rozloží a působí jako přírodníhnojivo.