Zdroj: Husqvarna

3
Fotogalerie

Dostaňte zahradu do formy – jde to i s minimem úsilí

Přelom března a dubna je pro mnohé zahrádkáře opravdu zatěžkávací zkouškou. Jaro konečně přichází a zahrada se začíná zelenat a pomalu se probouzí ze zimního spánku. A právě teď nastává to hektické období, kdy se každý majitel zahrady musí chtě nechtě pustit do práce.

Bez hluku a emisí

Stále častěji zavádějí obce po celé České republice takzvaná protihluková opatření. Tato opatření zakazují používání sekaček, křovinořezů, pil a dalších hlučných nástrojů o víkendech, svátcích a v brzkých ranních hodinách. Ovšem tyto zákazy jsou velice omezující zejména pro ty, kdo se ve všední dny k práci nedostanou nebo na svoji zahradu či chatu dojíždí pouze o víkendu. Ovšem i tuto situaci lze vyřešit k oboustranné spokojenosti – a to použitím akumulátorového stroje.

Vsaďte na AKU stroje

Výhodou akumulátorových výrobků a také důvodem, proč jsou stále populárnější, je především tichost provozu, žádné přímé emise a lehká konstrukce, se kterou dokáže manipulovat i méně zdatný člověk. Aku stroje jsou pro své vlastnosti oblíbenými pomocníky jak u profesionálů, tak u nadšených domácích zahradníků. Sortiment akumulátorových strojů Husqvarna zahrnuje řetězové pily, foukače, křovinořezy, vyžínače a zahradní ridery.

Využití pro každou zahradu

Zahradní akumulátorové stroje najdou uplatnění opravdu všude. Škála aku výrobků Husqvarna je skutečně široká, proto je značnou výhodou baterie Li-lon 36 V, která je kompatibilní se všemi ručně neseným stroji v této kategorii. Baterie Li-Ion 36 V také poskytuje stejně vysoký výkon, spolehlivý provoz a dlouhou životnost jako klasický benzinový motor – ovšem bez přímých emisí, které škodí životnímu prostředí.

Ticho léčí

Udržování krásné zahrady představuje spoustu tvrdé a hlučné práce. S robotickými aku stroji však můžete pracovat potichu jako myška. Namísto charakteristického zvuku benzinových řetězových pil a křovinořezů zavládne na vaší zahradě klid. Vy tak můžete řezat dříví či sekat trávu i ve chvíli, kdy na zahradě vašeho souseda zrovna probíhá rodinná oslava.