Zdroj: Husqvarna

Rozjeďte to na zahradě!

Péče o zahradu je pro mnoho lidí příjemným relaxem a celoživotním hobby. Přestože tráva „nikdy nespí“, není to jen o jejím sekání. Zkušený zahrádkář ví, že je třeba zastat i mnoho dalších prací v zahradě jako je například úklid nečistot či sněhu. S ridery získáte všestranného pomocníka na celý zahrádkářův rok.

Neběhejte za sekačkou

Máte velkou zahradu a sekání trávy vám zabere mnoho času, který byste raději trávili jinak? Jestliže vaše odpověď zní ano, pořiďte si zahradní rider, díky kterému pohodlně zkrotíte divoký porost na celém vašem pozemku. Ridery jsou samochodné sekačky, které díky svým vlastnostem překonávají běžné sekačky a to nejen kvalitou sečení, ale také rychlostí, s jakou práci zvládnou.

Husqvarna

Výhody riderů

Díky širokému příslušenství, jako jsou zametací kartáče, rozmetadla, sněhové radlice, odmechovače, provzdušňovace a v neposlední řadě přívěsné vozíky, najdete pro ridery uplatnění po celý rok. Tyto stroje jsou vpředu vybaveny závěsným žacím ústrojím a tím se stávají ideálními pomocníky pro práci na pozemku s četnými překážkami. S takto umístěným žacím ústrojím máte vždy dokonalý přehled o práci a ploše, na které pracujete. A právě skvělý výhled na sečenou plochu může zabránit zbytečným karambolům. Zahradní ridery se hodí na sekání rozlehlých pozemků. Využijete je také na nerovném a kluzkém terénu.

Husqvarna

Pracujte vsedě

Práce s ridery je velmi nenáročná, snadno se ovládají a nabízejí možnost volby, jak s čerstvě posečenou trávou naložit. Kdo chce posekanou trávu sbírat, může za rider připojit sběrný vozík na trávu, takzvaný sweeper. Ridery si umí poradit i s mulčováním, což ocení zejména majitelé často sekaných a dobře udržovaných trávníků – posekaná tráva totiž zůstává ležet na trávníku, kde se rozloží a působí jakohnojiva.