Ilustračné foto

Ilustračné foto Zdroj: acs

Pronásleduje mě šílený chartista!

Pamatujete, jak pro mě přijela do redakce policie, že tam zfetovaný někoho ohrožuju se zbraní? Ozval se mi člověk, který na mne policii zavolal!

 

Když jsem podal trestní oznámení na člověka, který na mě osmadvacátého dubna do redakce zavolal policii a křivě mě obvinil a pomluvil, byl jsem u výslechu a tam jsem si ze záznamu vyslechl udavačův telefonát. Představil se jako Robert Bekr a řekl policii, že jsem v Reflexu zfetovaný a se zbraní.

 

Třetího června mi zazvonil služební mobilní telefon a na druhém konci byl jakýsi Robert Bekr. Řekl jsem, že mu za chvíli zavolám zpět, zavěsil, pochystal nahrávání a zavolal mu zpět. První, co jsem se dozvěděl, bylo, že pan Bekr je signatář Charty 77. Pak vysvětlil, že mi nedávno poslal dopis stran kvality v Praze prodávané marihuany a že jsem neodpověděl. Došlo mi, že jsem skutečně nějaký dopis, který mě ostře napadal stran kvality v Praze prodávaného hulení, vyhazoval. A to byla chyba – jak jsem se za to, že někde na ulici koupil seno, panu Bekrovi neomluvil, tak na mě zavolal policii.

 

Video placeholde
J.X.D. hovoří s Robertem Bekrem • Reflex.cz

 

Když jsem se zeptal, zda je duševně nemocný, pan Bekr přitakal a vysvětlil, že si to, jak mě křivě obvinil, nepamatuje, protože měl zrovna mánii ... Informoval jsem o celé věci policii a jsem opravdu zvědav, co s tím udělají. Ten Pecinův fanoušek je totiž podle všeho těžce duševně nemocný a jde po mně. A neví, co dělá ... Před deseti lety se mě jeden podobný pacient pokoušel zabít a kauza skončila jeho sebevraždou. Upřímně doufám, že nyní, když už máme i nový trestní zákon s paragrafy o stalkingu, se podaří nemocného dopravit na psychiatrii dříve, než někoho zabije.