Dědek

Dědek Zdroj: youtube.com

Jsem ráda, že vyhrál Miloš Zeman, protože zpátky zavede porodné

Ačkoliv by mě z toho mnozí čtenáři jistě rádi podezírali, věta v titulku nepochází z mé hlavy, nýbrž z jedné facebookové diskuze.

 

Vzhledem k tomu, že se velká část kampaně a voleb na Facebooku odehrávala, respektive takový pocit jsme z toho my, uživatelé Facebooku měli (a knížecí štáb na tuto premisu dojel, co si budeme vykládat), je relevantní podívat se, jak uživatelé nejrozšířenější sociální sítě u nás reagují na výsledky.

 

Občas to připomínalo partu dětí z mateřské školky, které právě dohrály mistrovství světa v Rybičky, rybáři jedou. Zatímco strana voličů Miloše Zemana okázale všem strouhala mrkvičku a škodolibě se posmívala, bohorovně sdílela roztomilou fotku padajícího jezevce a se shovívavým nadhledem psala statusy o Jiřince Bohdalové a Danielu Hůlkovi, skupina voličů Karla Schwarzenberga se povětšinou snažila uctivě vyjádřit respekt vůči výsledkům voleb, ale samozřejmě neopomněla zdůraznit, že s ním nejen nesouhlasí, ale že kdyby se volilo jen v Praze, dopadlo by to jinak. My jsme volili správně, zkazili to lidé na vesnicích. Vyjadřovali se slušně, ale jak by řekl Polášek v Ivánku, kamaráde, cítím tam takovéto p*čo.

 

Když se vrátím k větě z titulku, snad nejsem jediná, koho naplňuje zoufalstvím fakt, že někteří lidé volbu prezidenta prostě vůbec nepochopili. A protože se všichni právě vzpamatováváme z těžké prezidentské kocoviny, ať už jsme volili kohokoliv, je třeba to trochu odlehčit. Zatímco po vítězství Karla Schwarzenberga by Berenika Kohoutová pravděpodobně přetextovala a přezpívala českou hymnu, což by slabším povahám mohlo způsobit trvalé zdravotní následky, po vítězství Miloše Zemana vzniklo například toto video.

 

 

A nejvíc na salámu to má Kate Zemanová. 

 

Kate ZemanovaKate Zemanova|facebook.com