Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: youtube.com

Kdo bude prezident? Sid Schwarzenberg vs. Aligátor zpod Jezevčí skály

Začíná druhé kolo prezidentských voleb. A oba kandidáti do něj kromě jiného vstupují se svými "alter egy", s nimiž toho na první pohled nemají příliš společného.

 

Volit tak nebudeme pouze mezi Karlem a Milošem, ale také mezi "punkovým Sidem" do něhož byl stylizován Schwarzenberg, a "aligátorem", do kterého se svým výstupem po prvním kole volby přetransformoval Jezevec z Vysočiny. Co mají oba kanidáti se svými předobrazy společného? Možná víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

 

Pravověrní punkáči si při sledování Karlovy „sexpistolské“ kampaně se zvýrazněnými písmeny SID musí klepat na čelo. Proboha, co má obstarožní kníže s basistou punkové legendy Sidem Viciousem? Kupodivu se shod najde poměrně dost.

 

Sid Vicious byl také hlavní tváří kapely, ale na jejích skladbách a chodu neměl ten nejmenší podíl. Stejně jako Karel Schwarzenberg v TOP 09 byl v Sex Pistols pouze kvůli dobré image. Sid neuměl moc hrát na basu a zpíval průměrně. Odškrtnuto.

 

Sid měl svoji Nancy, kterou bezvýhradně poslouchal. Karel má Miroslava Kalouska. Teď už jde jen o velké finále. Sid prý Nancy nakonec zabil. Pokud se Schwarzenberg stane prezidentem, čeká zřejmě stejný osud i Kalouskovu topku.

 

 

Podívejme se, co říká Wikipedie o aligátorovi, do něhož se svým hrůzostrašným výstupem situoval Miloš Zeman. Tak tedy: Aligátor žije v močálech, řekách nebo bažinách. Kdo kdy byl v Zemanově chalupě v Novém Veselí, ví, o čem je řeč.

 

Aligátor má velké, tmavé, silné tělo se silnými končetinami, širokou hlavou a velice silným ocasem. Aligátoři požírají převážně ryby, ptáky, želvy, savce a obojživelníky. Zeman vždy říká, že zeleninu konzumuje pouze tehdy, pokud „mezi mne a ni byl vsunut transformační mezičlánek, který se jmenuje prase“.

 

Důležitou část potravy tvoří u aligátorů drobní bezobratlí. Bohuslav Sobotka tomu jistě rozumí.

 

Kousnutí aligátora je velice nebezpečné. Pokud k němu dojde a člověk přežije, neměl by váhat a vyhledat nejbližšího lékaře. Pokud tak neučiní, může dojít k velice nebezpečné infekci. Odškrtnuto.