Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: Tomáš Tesař

Schwarzenbergův trumf: Klaus hrozí emigrací

Ačkoli se prezident Václav Klaus a členové jeho rodiny snažili dlouho usilovně pomoci v souboji o křeslo na Pražském hradě Miloši Zemanovi, nakonec Klaus den před volbami věnoval největší trumf protikandidátovi Karlu Schwarzenbergovi.

 

Alespoň je-li autentická textová zpráva Václava Klause, kterak ji zveřejnil server Lidovky.cz. Podle něj totiž dosluhujcí prezident zvažuje emigraci v případě, že by v sobotu uspěl Schwarzenberg.

 

Podle Lidovek Václav Klaus jednomu ze svých přátel doslova napsal: „Jsem Vaší SMS šokován. Vy tedy volíte knížete? Já budu v případě jeho zvolení uvažovat o emigraci. VK". Kdo a v reakci na co textovku od prezidenta dostal, server tají. Redakce prý „nezveřejní jméno této osoby, protože respektuje její obavy z mediálního tlaku“.

 

Pomineme-li, že pyšnit se zveřejňováním soukromých textových zpráv kohokoliv komukoli není příliš na místě, neb je to za hranou (nejen novinářské) etiky, mohou být pro prezidenta Václava Klause důsledky této zprávy fatální.

 

Zvlášť po Klausově nedávno vyhlášené amnestii totiž může být tato zpráva tou největší „peckou“ pro Karla Schwarzenberga a jeho tým ve vrcholící kampani.