Jana Bobošíková

Jana Bobošíková Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Nejhledanější na internetu? Franz bez tetování a nahá Bobošíková

V zásadě jde o pouhou hříčku, která by na výsledek přímé volby prezidenta neměla mít vliv. Na druhé straně právě takové detaily mohou ve finále sehrát podstatnou roli.

 

Tuzemský největší vyhledávač Seznam.cz sestavil analýzu slov, která si lidé ve spojení s prezidentskými kandidáty zadávali nejčastěji. Pomineme-li nejfrekventovanější a poměrně nudná vyhledávaná spojení typu jméno + životopis, jméno + prezident, jméno + volby, ukáží se velice zajímavá spojení.

 

Už pouhý výčet hledanosti jednotlivých kandidátů rovněž o lecčems vypovídá. Na stránkách Seznamu lidi v období od července do prosince nejvíce zajímal vítěz většiny internetových hlasování Vladimír Franz (34 procent vyhledávajících), následovaný Milošem Zemanem (13 procent), Janou Bobošíkovou (12 procent).

 

Jan Fischer s Karlem Schwarzenbergem se umístili na páté (10 procent), respektive šesté příčce (8 procent). Peloton uzavírají kandidáti velkých stran Přemysl Sobotka (4 procenta) a Jiří Dienstbier s pouhými 3 procenty zájemců o informace o jeho osobu.

 

A co konkrétně tedy na prezidentských kandidátech návštěvníky vyhledávače Seznam.cz zajímalo?

 

Vladimír Franz – bez tetování

 

Miloš Zeman – dcera, manželka

 

Jana Bobošíková – nahá, foto

 

Táňa Fischerová – půda

 

Jan Fischer – KSČ, žid

 

Karel Schwarzenberg – za mlada

 

Zuzana Roithová – kniha, dětství

 

Přemysl Sobotka – VUML

 

Jiří Dienstbier – otec

 

Přinejmenším Jana Bobošíková má o čem přemýšlet při své další kandidatuře na jakoukoli funkci.